News

Se deschide o nouă fabrică în România și se fac angajări masive. Sute de locuri de muncă vor fi disponibile

Apare o nouă fabrică într-un oraș din România, unde vor fi făcute angajări masive. Investiția este de aproximativ 30 de milioane de euro.
22.03.2024 | 10:49
Se deschide o noua fabrica in Romania si se fac angajari masive Sute de locuri de munca vor fi disponibile
Se deschide o nouă fabrică în România și se fac angajări. colaj Fanatik/ Foto Pandurul/Radio Infinit
ADVERTISEMENT

O nouă fabrică se va deschide într-un oraș din România, iar autoritățile locale spun că vor fi făcute angajări masive. Investițiile sunt imense și vor genera noi locuri de muncă. Între 200 și 250 de posturi vor fi disponibile.

O nouă fabrică în România. Se fac angajări masive, peste 200 de locuri de muncă disponibile

În ultimii ani, românii nu se pot plânge că nu găsesc locuri de muncă. Ba chiar, situația s-a schimbat, investitorii din multe domenii susținând că forța de muncă a scăzut dramatic. Cu toate acestea, fabricile noi continuă să apară în România.

ADVERTISEMENT

Una dintre acestea se află în orașul Târgu Cărbunești, din județul Gorj. Până la finalul acestui an, compania Soceram, cu peste 40 de ani de experiență, va deschide un punct de lucru în localitatea din Gorj.

Firma deține mai multe fabrici în județele Dâmbovița, Prahova și Ialomița, iar acum se va extinde. Compania Soceram este unul dintre cei mai importanți producători de materiale de construcții din țară.

ADVERTISEMENT

În noua fabrică din România, compania a investit aproximativ 30 de milioane de euro. Aceasta se află în zona Cojani, din Târgu Cărbunești, pe un teren de aproximativ 10 hectare. Aici se vor produce BCA-uri, dar și alte materiale de construcții.

Când va începe producția

Primarul orașului, Dănuț Birău, spune că locuitorii așteapă această investiție, localitatea numărându-se printre zonele din țară unde cererea de forță de muncă este mare, spre deosebire de alte orașe. Peste 200 de noi locuri de muncă vor fi disponibile.

ADVERTISEMENT

„Lucrurile se mișcă mai greu. Trăim niște timpuri în care trebuie să avem răbdare, dar consider eu că dacă vor fi aceste 200-250 de locuri de capacități de producție la nivelul orașului vor acoperi necesarul de cerere de forță de muncă.

Toate acestea investiții se fac pe teren privat”, a declarat primarul din Târgu Cărbunești, potrivit presei locale. „Spre sfârșitul anului preconizează dumnealor să termine investiția și să înceapă producția”, a adăugat edilul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, primarul Dănuț Birău anunță că un alt investitor va face o fabrică pentru componente de mobilier, în localitatea condusă de el. Proiectul ar urma să fie realizat în anul 2025. Prin urmare, anul viitor cetățenii vor avea și alte locuri de muncă disponibile.

ADVERTISEMENT