Sport

Noi momente uluitoare în Turcia. Supercupa, întreruptă în minutul 2 după ce Fenerbahce a părăsit terenul. Video

Supercupa Turciei a durat doar 2 minute, deoarece jucătorii de la Fenerbahce au părăsit terenul în semn de protest față hotărârile federației.
08.04.2024 | 09:51
Noi momente uluitoare in Turcia Supercupa intrerupta in minutul 2 dupa ce Fenerbahce a parasit terenul Video
Supercupa Turciei a durat doar 2 minute, deoarece jucătorii de la Fenerbahce au părăsit terenul în semn de protest față hotărârile federației. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină din Turcia a decis o sancțiune de 6 meciuri cu porțile închise și o amendă de aproximativ 90.000 de euro pentru clubul Trabzonspor după incidentele de la meciul de campionat cu Fenerbahce.

Protestul lui Fenerbahce a dus la întreruperea definitivă a Supercupei Turciei

Doar că oficialii clubului Fenerbahce s-au arătat extrem de nemulțumiți de această hotărâre și au protestat la Supercupa Turciei. S-a decis trimiterea în teren a echipei de juniori, dar după 2 minute aceasta a fost scoasă de pe teren, lucru care a dus la întreruperea definitivă a jocului.

ADVERTISEMENT

Partida împotriva rivalei Galatasaray, programată pe stadionul din Șanliurfa, a început în forță. Galata a deschis scorul după doar 50 de secunde prin Mauro Icardi, care a șutut perfect din unghi după o prelungire cu capul a lui Baris Yilmaz.

Doar că toată nebunia avea să înceapă câteva secunde mai târziu. Jucătorii lui Fenerbahce au părăsit terenul în aplauzele ironice ale adversarilor și nu au mai revenit pe gazon pentru a continua întâlnirea.

ADVERTISEMENT

După câteva minute de așteptare, arbitrul Volkan Bayarslan a pus punct jocului și fotbaliștii de la Galatasaray au început să sărbătorească pe teren câștigarea Supercupei. După ce s-au bucurat, elevii lui Okan Buruk au făcut un meci de antrenament între ei.

Fenerbahce ceruse amânarea Supercupei

După decizia Comisiei de Disciplină a Federației de Fotbal din Turcia de la jocul cu Trabzonspor, conducerea clubului Fenerbahce a convocat o Adunare Generală în care s-a discutat chiar și varianta retragerii echipei din campionat.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă s-a hotărât ca ”galben-albaștrii” să continue întrecerea, dar să boicoteze Supercupa Turciei și să nu mai participe la viitoarele două ediții ale Cupei. Dacă va exista o obligație în acest sens, atunci va fi trimisă echipa de juniori.

Oficialii lui Fenerbahce au luat această decizie dură după ce mai marii federației au respins cererea de amânare a Supercupei. Fener ar fi dorit mai mult timp pentru pregăti meciul tur cu Olympiakos, din sferturile Conference League, programat joi, 11 aprilie. De asemenea, oficialii federației nu au fost de acord cu aducerea unui arbitru străin pentru duelul cu Galatasaray.

ADVERTISEMENT

La mijlocul lunii martie, partida de campionat Trabzonspor – Fenerbahce a fost marcată de violențe incredibile. Mai mulți fani ai gazdelor au intrat pe teren și s-au luat la bătaie cu jucătorii oaspeți. Forțele de ordine din Turcia au arestat 17 persoane implicate în scandal.

ADVERTISEMENT
Tags: