Sport

Anunț-șoc după scandalul de la Trabzonspor – Fenerbahce: vor să se retragă din campionat! Update

La finalul partidei dintre Trabzonspor și Fenerbahce, fanii gazdelor s-au luat la bătaie cu jucătorii pe teren. Echipa din Istanbul vrea să se retragă din campionat.
18.03.2024 | 21:37
Anuntsoc dupa scandalul de la Trabzonspor  Fenerbahce vor sa se retraga din campionat Update
Scene de groază după meciul Trabzonspor - Fenerbahce! Fanii s-au luat la bătaie cu jucătorii pe teren. Video. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
18-03-2024
19:42

Fenerbahce vrea să se retragă din campionat

Clubul din Instanbul a publicat un comunicat de presă dur după ce jucătorii săi au fost atacați de ultrașii lui Trabzonspor: „Evaluarea măsurilor care trebuie luate, inclusiv retragerea echipei noastre de fotbal A din Superligă, pe baza evenimentelor care au avut loc în timpul meciului de Superligă disputat în seara de 17 martie 2024 şi a evenimentelor recente din fotbalul turc.

Federația Turcă de Fotbal e gata să ia măsuri drastice în urma evenimentelor „inaceptabile”: „Sancţiunile penale necesare vor fi impuse celor responsabili de aceste incidente”.

18-03-2024
13:06

17 persoane arestate după incidentele de la Trabzonspor - Fenerbahce

Forțele de ordine din Turcia au arestat 17 persoane implicate în incidentele de la finalul partidei Trabzonspor – Fenerbahce, din etapa a 30-a.

”12 persoane identificate ca fiind implicate în incidentele care au avut loc după meciul Trabzonspor – Fenerbahçe au fost arestate”, a declarat Ali Yerlikaya, ministrul turc de Interne.

Oficialul a mai adăugat că pe lângă fanii care au invadat terenul de joc, au fost reținute şi 5 persoane care au îndemnat la violenţă pe reţelele de socializare.

18-03-2024
10:03

Gianni Infantino cere măsuri aspre după incidentele din Turcia

Președintele FIFA, Gianni Infantino, s-a arătat mâhnit de incidentele petrecute la finalul meciului Trabzonspor – Fenerbahce și a cerut ca vinovații să fie trași la răspundere.

”Scenele de violență urmate după meciul Trabzonspor – Fenerbahce sunt absolut inacceptabile. Nu au loc pe teren sau în afara lui, cât nici în sport sau în societate. Am spus-o înainte și o repet – toți jucătorii, fără excepție, trebuie să practice în siguranță sportul care le aduce bucurie atâtor oameni la nivel global.

Fac un apel adresat autorităților competente de a se asigura că acest lucru este respectat și că atacatorii responsabili de scenele șocante să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, a declarat Infantino, conform Sky Sports.

Fenerbahce a câștigat derby-ul cu Trabzonspor, din campionatului Turciei, în deplasare, scor 3-2, dar ce-a urmat după fluierul final este de-a dreptul șocant. Fanii gazdelor au intrat pe teren și s-au luat la bătaie cu jucătorii lui Fener.

Scene de groază după meciul Trabzonspor – Fenerbahce!

Meciul dintre cele două echipe a fost cum nu se mai poate mai dramatic. Fenerbahce a condus cu 2-0, dar Trabzonspor a reușit să egaleze în minutul 78. Toate astea ca echipa aflată pe locul 2 să dea lovitura în minutul 87, ducând astfel scorul la 3-2.

ADVERTISEMENT

Nici cele 15 minute de prelungiri arătate de la margine n-au fost de ajuns pentru Trabzonspor, care n-a mai avut forța să egaleze din nou. Aceștia au trebuit să se recunoască învinși, lucru care nu le-a convenit suporterilor echipei gazde. Fanii au intrat pe teren și s-au luat la bătaie cu jucătorii echipei oaspete.

Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Super Lig, campionatul groazei în Europa

Campionatul din Turcia, Super Lig, pare că este campionatul groazei în Europa. Turcii nu sunt la primul caz de acest gen, când decid să aducă violența pe terenurile de fotbal.

ADVERTISEMENT

În luna Decembrie, Faruk Koca, bașcanul lui Ankaragucu, l-a lovit violent cu pumnul pe arbitrul meciului cu Rizespor, scor 1-1, din cauza frustrării pe care o acumulase din pricina faptului că echipa sa fusese egalată în prelungiri.

Ismail Kartal: „Este pentru prima dată când am trăit așa ceva”

Ismail Kartal, antrenorul celor de la Fenerbahce, a răbufnit la conferința de presă: „Ce am făcut? De ce există o asemenea percepție, o asemenea ambiție împotriva noastră?

ADVERTISEMENT

Există un atac asupra noastră. Am fost atacați astăzi. Am fost atacați din tribune. Este pentru prima dată când am trăit așa ceva în viața mea.

Îmi felicit jucătorii. Am luat 3 puncte într-un astfel de mediu, într-o asemenea atmosferă. Am umflături pe umeri și pe cap, dar nu m-am întins pe pământ, nu sunt genul acela de persoană”, a declarat antrenorul turc.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că în final au trăit un coșmar, jucătorii lui Fenerbahce se pot bucura liniștiți acum. Ei ajuns la 77 de puncte și se află în acest moment pe locul al doilea, după 30 de partide disputate, la 4 puncte de liderul Galatasaray.

ADVERTISEMENT