News

Noi probleme pentru românii aflați în șomaj tehnic! Mesaj ferm de la Casa de Pensii

20.07.2020 | 15:55
Noi probleme pentru romanii aflati in somaj tehnic Mesaj ferm de la Casa de Pensii
ADVERTISEMENT

Noi probleme pentru românii aflați în șomaj tehnic! Astfel, emoțiile nu se termină aici după situația avută cu asigurările de sănătate.

Contribuțiile la pensiile de stat ar putea să fie date peste cap. Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat la Digi24 că sistemul informatic nu avea prevăzută această situație pentru a fi înregistrată.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Baciu a transmis că problema se va rezolva în cel mai scurt timp posibil și a lansat ca dată chiar finalul săptămânii în curs.

Românii aflați în șomaj tehnic, noi probleme!

“Nu e o urgență absolută la nivelul Casei de Pensii această implementare a șomajului tehnic, se adresează viitorilor beneficiari ai sistemului public de pensii, adică viitoarelor persoane care îndeplini condițiile de pensie.

ADVERTISEMENT

Deci nu e acum o urgență absolută, nu avem persoane care să solicite pensie cu valorificarea șomajului tehnic.

Am intervenit la firma care asigură mentenanța colectivă și evolutivă  a aplicației informatice privind calculul dosarelor de pensii, astfel încât, la finalul săptămânii, să avem o soluție tehnică privind implementarea și a acestei opțiuni a șomajului tehnic în programul de calcul al pensiilor.

ADVERTISEMENT

Este vorba de o aplicație. Soluția tehnică o așteptăm miercuri, joi să începem să facem testele la casele de pensii. Dacă nu sunt erori în testări, vineri am putea avea soluția implementată”, a explicat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Mai mult de atât, vă reamintim că în urmă cu două săptămâni, românii aflați în șomaj tehnic s-au trezit neasigurați la Sănătate din cauza unui formular.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de oameni au avut această problemă, în ciuda faptului că aveau contribuția plătită la zi. Una dintre cauze a fost faptul că un formular al Fiscului nu era completat corect, au spus reprezentanții CNAS.

ADVERTISEMENT
Tags: