News

Noi restricții în Cluj-Napoca. Rata de infectare depășește 2 la mie

În Cluj-Napoca, autoritățile vor să impună noi restricții împotriva coronavirusului, după ce în zonă s-a depășit rata de infectare de 2 la mia de locuitori.
16.09.2021 | 19:07
Noi restricții în Cluj-Napoca. Rata de infectare depășește 2 la mie
Restricții în Cluj-Napoca. S-a depășit rata de infectare de 2 la mia de locuitori. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În Cluj-Napoca, se vor implementa de vineri noi reguli anti-Covid, la decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura va fi valabilă timp de 14 zile.

Concret, în momentul de față în Cluj-Napoca rata de infectare este de 2,15%. S-a mai descoperit rata de infectare 2.21% în comuna Florești și rata de infectare de 2.67% în comuna Săvădisla.

Ce reguli vor trebui respectate

Astfel, printre regulile care vor fi valabile de vineri în Cluj Napoca și în cele două comune sunt: se va permite participarea într-un procent de 50% în spațiile închise sau deschise a competițiilor sportive. Totodată, se va asigura o distanţă de minimun 1 metru între spectatorii prezenți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la competițiile sportive se va permite accesul doar al celor s-au vaccinat, au trecut prin boală sau care sunt testați negativ. La cinematografe, concerte sau alte spectacole se va putea lua parte într-o capacitate de 70%, cu purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul și gura.

În privința concertelor și a spectacolelor în aer liber nu vor putea lua parte mai mult de 2.500 de spectatori, care vor trebui să fie imunizați. În caz contrar, nu li se va permite accesul.

ADVERTISEMENT

La alte evenimente din zonă, precum nunți sau botezuri, în interior vor se va permite accesul a maximum 100 de persoane și 150 în exterior. Dacă participanții sunt imunizați, au trecut prin boală sau sunt testați negativ, vor putea fi la interior 300 de persoane, iar în aer libera se va putea ocupa capacitatea maximă cu asigirarea distanțării.

Două comune din județul Cluj vor intra în carantină

De altfel, la nivel județean mai sunt două comune unde rata de infectare a trecut de șapte la mia de locuitori. Este vorba despre comunele Ploșcoș și Cătina. Acestea vor intra în carantină pe timp de noapte.

ADVERTISEMENT

Aici se va interzice de vineri circulaţia persoanelor în intervalul orar 20:00 – 5:00. Dacă vor dori să se deplaseze în acest interval ele vor trebui să aibă declarația pe propria răspundere, în care să fie precizat un motiv bine întemeiat.

De asemenea magazinele vor sta deschise doar până la ora 18:00 pe toată săptămâna. Se va suspenda activitatea operatorilor economici care lucreză în spații închise.

ADVERTISEMENT

În privința sălilor de sport/fitness, acestea vor fi închise, iar elevii din școli vor trebui să învețe online. De altfel, chiar dacă magazinele vor sta deschise pâna la ora 18:00 se va permite livrarea de produse în intervalul 18:00-05:00.

Toate acestea nu vor mai fi valabile atunci când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile se va micșora sub 7 la mia de locuitori. Mai exact, atunci când se va atinge un prag de infectare sub 3 la mie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri