News

Noi tipuri de reacții adverse la vaccin, înregistrate în Timiș. Cât de grave sunt acestea

07.02.2021 | 15:50
Noi tipuri de reactii adverse la vaccin inregistrate in Timis Cat de grave sunt acestea
ADVERTISEMENT

Direcția de Sănătate Publică Timiș a raportat o nouă serie de reacții adverse constatate ca urmare a administrării vaccinurilor anti-COVID-19. Toate au fost tratate cu succes în 15 minute de la vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, inspectorii sanitari din Timiș au raportat doar efecte adverse „de intensitate scăzută spre moderată”.

ADVERTISEMENT

Județul Timiș este singurul cu o incidență a cazurilor de COVID de peste 3 la mia de locuitori, potrivit celei mai recente raportări făcute de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Reacții adverse de intensitate scăzută spre moderată

Printre ultimele reacții adverse raportate de DSP Timiș se regăsesc amorțeli faciale și furnicături, tratate în 15 minute după supravegherea de după vaccin.

ADVERTISEMENT

Inspectorii sanitari au raportat de la debutul vaccinării reacții „de intensitate scăzută spre moderată, manifestate prin durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități, cefalee, reacție urticariană remisă imediat, prurit, somnolență remisă în 15 minute, salt tensional remis – la o persoană hipertensivă și anxioasă, febră 38,5 remisă, episod diareic, astenie, vertij și ușor edem al buzelor-remis, greață și vomă, ageuzie și anosmie, remise după 4 zile, dar și o reacție de tip anafilactic, tratată de la primele semne si care s-a remis imediat”, relatează Antena3.ro.

În ultimele 24 de ore, în județ s-au efectuat 446 vaccinuri, dintre care 182 de la Moderna. În cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr de 257 vaccinuri. În cadrul etapei a II-a de vaccinare, la nivelul județului Timiș, s-a administrat un număr de 189 vaccinuri. Din totalul administrat, 264 reprezintă doze de rapel.

ADVERTISEMENT

Incidență de 3,43 de cazuri la mia de locuitori în Timiș

Timișul este singurul județ cu o incidență a cazurilor de COVID de peste 3 la mia de locuitori, potrivit datelor făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 3,43 în Timiș, potrivit GCS.

Pe locul următor, cu o incidență de 2,98, este județul Maramureș. Capitala și județele Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Sălaj, Satu Mare și Suceava au incidența mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Cea mai mică incidență se înregistrează în Vrancea, de 0,36 la mia de locuitori.