News

Noii informații în cazul autobuzului care a lovit mortal un pieton. Cum ar fi ajuns bărbatul sub roțile mașinii. Șoferul, cercetat în libertate

Bărbatul ucis de un autobuz s-ar fi împiedicat și ar fi căzut în fața mașinii, înainte ca aceasta să pornească din stație.
17.04.2023 | 12:18
Noii informatii in cazul autobuzului care a lovit mortal un pieton Cum ar fi ajuns barbatul sub rotile masinii Soferul cercetat in libertate
Accidentul s-a produs duminică dimineața Sursa foto: Facebook STB SA
ADVERTISEMENT

Bărbatul accidentat mortal de autobuz  s-ar fi împiedicat de o bordură sau s-ar fi dezechilibrat și a căzut în fața mașinii, undeva pe partea dreaptă a mijlocului de transport în comun. La acel moment, șoferul s-ar fi asigurat în oglinda retrovizoare, relatează surse apropiate anchetei.

Cum ar fi ajuns pietonul sub autobuz

Aceasta ar putea fi una dintre explicațiile pentru faptul că șoferul de autobuz spune că nu a văzut pietonul căzut sub mașină, mai spun sursele citate de Digi24. După ce șoferul s-ar fi asigurat în oglinda retrovizoare, ar fi închis ușile pentru că nu mai erau călători în stație și și-a continuat traseul.

ADVERTISEMENT

Ipoteza conform căreia pietonul ar fi căzut sub roțile autobuzului fără să fie observat de șofer este evocată și de sursele citate de G4Media. Acestea a declarat că bărbatul decedat a ajuns sub roțile autobuzului după ce s-a împiedicat.

După ce a fost dus la INML pentru recoltarea probelor biologice și a dat declarații în fața anchetatorilor, șoferul de autobuz, în vârstă de 46 de ani, cu peste 20 de ani de experiență la volan, a fost lăsat în libertate, dar este cercetat pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs duminică dimineață, în jurul orei 6.00, în sectorul 3 al Capitalei, în zona intersecţiei dintre Bulevadrul Nicolae Grigorescu şi Strada Constantin Brâncuşi, pe sensul de mers dinspre Titan spre Băneasa.

Șoferul nu consumase alcool sau droguri

“În această dimineață, în jurul orei 06:02, a fost înregistrat un accident de circulație pe bd. Nicolae Grigorescu. Conducătorul unui autobuz din cadrul STB a surprins și accidentat un pieton. În urma accidentului pietonul a decedat.

ADVERTISEMENT

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu ambele aparate (etilotest și antidrog n.r.), rezultatele fiind 0, respectiv negativ”, a informat Poliția Capitalei după producerea accidentului.

Societatea de Transport București (STB) a anunțat printr-un comunicat de presă că desfășoară o cercetare administrativă a evenimentului și acordă deplina cooperare Poliției Rutiere în investigarea tragediei.

ADVERTISEMENT

“Conducere societăţii se implică în cercetarea administrativă a evenimentului, iar înregistrările video de pe autobuz sunt puse la dispoziţia Poliției Rutiere. Regretăm cele întâmplate şi transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate”, se arată în comunicatul oficial al STB.

ADVERTISEMENT
Tags: