News

Noile măsuri de relaxare de la 1 august au fost aprobate. Ce a anunțat Florin Cîțu

Noile măsuri de relaxare de la 1 august au fost aprobate de autorități.
28.07.2021 | 17:01
Noile masuri de relaxare de la 1 august au fost aprobate Ce a anuntat Florin Citu
ADVERTISEMENT

Noile măsuri de relaxare care vor fi puse în aplicare începând cu data de 1 august au fost aprobate de Guvern. În ședința de astăzi au fost stabilite măsurile care vor fi aplicate începând cu această dată.

Ce măsuri de relaxare sunt de la 1 august. Ce a anunțat Florin Cîțu

Florin Cîțu a fost cel care a anunțat schimbările ce vor avea loc de la 1 august, iar acesta a ținut să precizeze că măsurile nu sunt neapărat unele de relaxare, ci mai degrabă de menținere a lucrurilor care erau deja puse în aplicare și până acum.

ADVERTISEMENT

Acesta a anunțat că va scădea pragul de incidență a cazurilor de coronavirus din ultimele două săptămâni de la care începe aplicarea restricțiilor la doi la mia de locuitori.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a mai menționat și faptul că vor avea loc activitățile de divertisment, dar și cele culturale în spații deschise, cu cel mult 75.000 de persoane, în localitățile în care incidența cazurilor de coronavirus este mai mică de doi la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Toți cei care vor să meargă trebuie să fie vaccinați, să aibă o dovadă că au trecut deja prin boală, sau că au fost testați pentru noului coronavirus și testul este negativ.

“Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute.

ADVERTISEMENT

Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment organizate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

Condiţie foarte importantă – participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, a precizat premierul.

ADVERTISEMENT

Ce a spus prim-ministrul despre competițiile sportive

Prim-ministrul a anunțat și că vor putea avea loc competițiile sportive în spații închise sau deschise, dar doar la 75 la sută din capacitatea maximă a acestora și trebuie să fie asigurat cel puțin un metru distanță între persoanele care participă.

Și în acest caz este vorba doar despre localitățile care au incidență mai mică de două cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, premierul a vorbit și despre activitatea cluburilor, discotecilor și sălilor de noroc și a spus că acestea vor funcționa la capacitate maximă în intervalul cinci dimineața și două dimineața, tot unde incidența este mai mică sau egală cu doi la mia de locuitori.

“Activităţile din baruri, cluburi, discoteci şi săli de joc până la capacitatea maximă a spaţiului permisă în intervalul orar 5:00 – 2:00, în cazul în care incidenţa este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

Nu s-a schimbat ora 2:00, în cazul în care incidenţa este sub sau egală cu 2 la mie”, a spus prim-ministrul.

ADVERTISEMENT