News

Premierul Florin Cîțu promite ajutoare pentru sinistrații din Alba. „Am fost permanent informat despre situația inundațiilor”

Primul-ministru Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va acorda ajutoare persoanelor afectate de inundațiile din județul Alba, după evaluarea pagubelor.
17.07.2021 | 17:06
Premierul Florin Cîțu promite ajutoare pentru sinistrații din Alba. „Am fost permanent informat despre situația inundațiilor”
Intervenția ISU Alba. Sursa foto: ISU Alba
ADVERTISEMENT

Șeful Guvernului a prezentat, într-o postare pe Facebook, măsurile luate de autorități pentru combaterea efectelor inundațiilor din județul Alba.

Am fost permanent informat despre situația inundațiilor din județul Alba, prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roșia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în același timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă”, a scris Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

În perioda următoare vor fi cuantificate pagubele suferite de locuitorii din zonă. „Aștept de la prefectul județului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați”, a precizat premierul.

Două zile de coșmar pentru județul Alba

Încă de joi seara, mai multe drumuri din Alba au fost distruse sau colmatate în localitățile Poșaga și Ocoliș ca urmare a viiturilor provocate de ploile abundente.

ADVERTISEMENT

În urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren.

„208 (135 adulți și 73 copii) persoane cazate temporar în cursul nopții la Căminul cultural din localitatea Roșia Montană. 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, a transmis sâmbătă ISU Alba.

În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de copacii căzuți. Patru case au fost inundate și în satul Valea Săliștii. În satul Dăroaia au fost inundate 72 de case, dintre care 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren.

ADVERTISEMENT

Localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și comuna Șugag au fost, de asemenea, foarte afectate în urma cantităților mari de precipitații. În Sohodol două persoane au fost la un pas să moară înecate în propria locuință.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri