Sport

Norvegia – Muntenegru 23-28. Primul șoc la turneul preolimpic! România, misiune grea. Cum mergem la JO

19.03.2021 | 21:57
Norvegia  Muntenegru 2328 Primul soc la turneul preolimpic Romania misiune grea Cum mergem la JO
ADVERTISEMENT

Muntenegru a câștigat clar primul meci de la turneul preolimpic: 28-23 cu Norvegia. Nordicele nu s-au regăsit și singurul moment bun a fost revenirea din finalul primei reprize. Acest rezultat duce echipa lui Kim Rasmussen cu un pas la Jocurile Olimpice. Misiunea României devine mai dificilă în condițiile în care calculele au fost făcute pentru meciul decisiv cu Muntenegru.

În aceste condiții, o victorie cu Norvegia este imperativă și sinonimă cu participarea la Jocurile Olimpice. Dacă “tricolorele” pierd cu nordicele, trebuie să bată la o diferență mai mare Muntenegru în ultimul meci.

ADVERTISEMENT

România joacă împotriva Norvegiei sâmbătă, de la ora 20:30, într-un meci care se poate dovedi decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Duminică, de la ora 17:00, România joacă meciul împotriva naționalei din Muntenegru.


Norvegia – Muntenegru 23-28

VEZI VIDEO MECIUL AICI

FINAL DE MECI! Muntenegru se impune fără drept de apel în primul meci de la turneul preolimpic. A câștigat cu 28-23 meciul împotriva Norvegiei și este cu un pas la Jocurile Olimpice. 

ADVERTISEMENT

Min. 55: 26-21 Muntenegru. Norvegia nu a condus decât în startul meciului când Nora Mork a transformat o aruncare de la 7 metri

Min. 52: 25-19 Muntenegru. Norvegia este de nerecunoscut pe atac și echipa gazdă a turneului are șase goluri avans cu 8 minute înainte de final

ADVERTISEMENT

Min. 45: 22-19 Muntenegru. Avantaj de trei goluri pentru gazde cu un sfert de oră înainte de final

Min. 40. 20-16 Muntenegru. Radicevic joacă excelent, iar în aceste momente jocul de atac al echipei lui Rasmussen merge foarte bine

Min. 37: 19-14 Muntenegru. Scenariu care seamănă perfect cu prima repriză. Gazdele turneului pornesc ca din tun 

ADVERTISEMENT

Min. 33: Start excelent pentru Muntenegru. Echipa lui Rasmussen conduce cu 16-13.

Start în repriza secundă!

PAUZĂ! 30 de minute foarte disputate. Muntenegru conduce cu 13-12 Norvegia după primele 30 de minute

Min. 26: 11-10 Muntenegru. Căderea echipei lui Rasmussen continuă. Frafjord reduce diferența la un gol

Min. 24: 10-8 Muntenegru. Dificultăți pentru echipa lui Kim Rasmussen. Fără gol de 7 minute

Min. 20: 10-7 Muntenegru. Nordicele se apără mai agresiv și forțează revenirea în joc. 

Min. 17: 10-5 Muntenegru. Ambele formații au ratat mult în ultimele trei minute, însă Muntenegru păstrează 5 goluri avans. 

Min. 13. 9-4 Muntenegru. Radicevic înscrie superb din extremă și scorul ia proporții. Hergeirsson cere time-out

Min. 10. 6-3 Muntenegru. Echipa lui Rasmussen domină startul de meci și a ratat două șanse bune de a mări diferența. 

Min. 5: 5-2 pentru Muntenegru. Jaukovic cu un start foarte bun de confruntare

Min. 3: Scorul este 2-2. S-a marcat mult în start de meci. Nora Mork a deschis scorul cu o aruncare de la 7 metri

Start de meci!

Echipele:


Soarta României depinde de rezultatul din Norvegia – Muntenegru

Este o şansă unică pentru handbalul feminin românesc, după o participare mult sub aşteptări în decembrie, la turneul final al CE, pentru a ajunge din nou la un turneu olimpic şi pentru aceasta fetele pregătite de Adi Vasile trebuie să obţină cel puţin o victorie. Cel mai probabil meciul vieţii pentru „tricolore” va fi cu Muntenegru, duminică, 21 martie, de la ora 17:00.

Pentru ca acest meci să fie decisiv pentru calificare este important ca reprezentativa ex-iugoslavă să nu obţină vineri, 19 martie, la partida de debut a turneului, nici măcar un rezultat de egalitate. Asta pentru că sâmbătă, 20 martie, va urma confruntarea noastră cu Norvegia, una dintre cele mai bune naţionale din lume şi la acest moment şansele ca să putem scoate un rezultat favorabil sunt destul de mici.

Norvegia e mare favorită să câştige grupa cu punctaj maxim. Nora Mork a venit doar pentru a executa lovituri de la 7 metri!

Chiar dacă Muntenegru este gazda competiţiei, Norvegia este mare favorită să se impună în ambele meciuri şi să încheie grupa pe primul loc, cu maximum de puncte. Muntenegru este o echipă puternică şi foarte greu de învins pe teren propriu, dar de această dată adversarul este unul peste nivelul gazdelor.

Norvegia a adus la Podgorica cel mai puternic lot posibil, din care nu lipsesc numele grele, dar situaţia Norei Mork este una specială. Ea a făcut totuşi deplasarea, deşi are probleme medicale, la decizia selecţionerului Thorir Hergeirsson, şi se va afla pe bancă, pentru a putea intra pe teren şi a executa loviturile de la 7 metri de care va beneficia echipa nordică!

Convocarea Norei Mork în aceste condiţii a provocat destule reacţii negative în Norvegia, unde selecţionerul a fost acuzat că a văduvit astfel prezenţa unor jucătoare aflate în formă şi în plenitudine fizică, cum sunt  Kurtic, fosta jucătoare a CSM Bucureşti, sau Fauske.

Chiar şi aşa, Norvegia are foarte multe jucătoare de superclasă: veteranul dintre buturi Katrin Lunde, Herrem, Kristiansen, Oftedal, Skogrand, Jacobsen, Brattest putând fi formula de start a meciului cu Muntenegru, cu destule soluţii de rezervă de top pe bancă.

Muntenegru, cu multe jucătoare din campionatul României

Muntenegru nu sperie deloc, pentru că nu mai există de mult acele forţe ale naturii de la linia de 9 metri, Katarina Bulatovic sau Bojana Popovic. Sunt multe jucătoare pe care selecţionerul României, Adi Vasile, le cunoaşte bine din perioada când era secundul lui Per Johansson la reprezentativa acestei ţări şi în plus o parte dintre ele fie au evoluat fie o fac şi acum în Liga naţională a României.

În plus nu va fi prezentă cea mai bună jucătoare din Muntenegru, Jelena Despotovic. O posibilă formulă de start cu Norvegia ar putea fi Batinovic – Mehmedovic, Jaukovic, Pletikosic, A. Klikovac, Radicevic, Ramusovic, pe bancă urmând a sta Grbic, Mugosa, Dzaferovic, Ujkic, B. Klikovak, Vukcevic. Meciul va fi transmis pe canalul de Youtube IHF – Competitions.

ADVERTISEMENT