Fotbal intern

Notele după România U21 – Danemarca U21 1-1. Olimpiu Moruțan și Darius Olaru, cei mai buni tricolori!

17.11.2020 | 22:30
Notele dupa Romania U21  Danemarca U21 11 Olimpiu Morutan si Darius Olaru cei mai buni tricolori
ADVERTISEMENT

România U21 – Danemarca U21 1-1 s-a jucat pe stadionul Ilie Oană, din Ploiești, și a fost meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2021. Deși „tricolorii” au început mai bine, danezii au echilibrat partida la jumătatea primei reprize.

Evoluția scorurilor din celelalte meciuri ne-a permis luxul de a ne putea mulțumi și cu o remiză. Egalul ne ducea la Euro, însă golul marcat de danezi în minutul 50 a sădit panica în tabăra „tricoloră”.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Valentin Costache a salvat naționala lui Adrian Mutu cu un gol marcat în minutul 72, după o pasă a lui Olimpiu Moruțan.

România U21 – Danemarca U21 1-1. Olimpiu Moruțan și Darius Olaru, strălucitori

România a reușit să obțină mult-doritul egal în fața Danemarcei, egal suficient pentru calificarea la Euro 2021. Asta pentru că Scoția a pierdut cu 0-1 în Grecia, în vreme ce Bosnia și Herțegovina a învins Belgia cu 3-2.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, românii au reușit să fie între cele mai tari cinci echipe care au terminat pe locul 2 și s-au calificat pentru a doua oară la rând la un turneu final de Campionat European. Evoluția „tricolorilor” a fost una excelentă în startul partidei, însă danezii au echilibrat partida și chiar au deschis scorul imediat după pauză. Costache a reușit să egaleze, iar finalul a fost doar un simulacru cu mingea plimbată timp de 15 minute.

Andrei Vlad 6 – Nu a avut ce apăra. Golul a fost încasat din penalty. Vlad a sărit în stânga, însă șutul a fost pe centru. Nimic de reproșat, nimic de remarcat.

ADVERTISEMENT

Radu Boboc 6 – A fost testat doar de câteva ori pe fază defensivă și s-a descurcat de fiecare dată, însă nu a reușit să creeze pericol în atac. A urcat puțin și a centrat rar. A apărut, în schimb, la finalizare în minutul 78 când a fost aproape să împingă în poartă mingea trimisă în fața porții de Ianis Hagi, fără a reuși să ajungă la ea.

Alexandru Pașcanu 5  – Deși s-a apărat susținând că nu a faultat în careu la faza penalty-ului din care danezii au deschis scorul, fundașul care evoluează la Ponferradina a intervenit neglijent și a comis un fault inutil. Danezii nu au creat foarte mult pericol la poarta lui Vlad, iar gafa lui Pașcanu ar fi putut să ne țină departe de Euro, dacă nu reușeam să egalăm.

ADVERTISEMENT

Denis Ciobotariu 6 – S-a remarcat la fazele fixe în prima repriză. A fost o prezență periculoasă la cornere, însă nu a reușit să pună cu adevărat în pericol poarta adversă. A cerut și penalty tot ăn prima jumătate, după o lovitură de la colț, fără succes. Din punct de vedere defensiv, nu a fost pus la încercare.

Denis Haruț 6 – Și-a făcut treaba, dar nu a ieșit în evidență în mod deosebit. A pasat calm și sigur atunci când a avut mingea, însă nu și-a asumat riscuri. S-a demarcat bine în flanc, a încercat să se facă util, dar acțiunile ofensive ale României l-au luat rareori în calcul.

Olimpiu Moruțan 8 – Excelent în atac, a driblat, a căutat pase decisive și a centrat și la golul lui Valentin Costache. La fel ca Olaru, a dat dovadă de clarviziune și a adus creativitatea atât de necesară în fața unei defensive aglomerate, mai ales după eliminarea lui Hausner, din minutul 58.

Marius Marin 7 – Nu la fel de sclipitor precum Moruțan sau Olaru, însă nu a gafat și a oferit câteva pase excelente. A încercat să ofere și mingi în atac, însă nu a creat foarte mult pericol.

Darius Olaru 8 – Mintea limpede de la centrul terenului, a oferit foarte multe pase verticale și a fost la originea multor atacuri periculoase ale României. Excelentă viziune asupra jocului și mult curaj în asumarea deciziilor. În special în prima parte a meciului, a oferit momente încântătoare.

Alexandru Mățan 6 – Cel mai activ jucător de atac în startul meciului, a driblat excelent și a creat panică în careul danezilor. A ratat o ocazie mare la jumătatea primei reprize, când a tras în portar din trei metri, însă a fost foarte activ și ar fi meritat să marcheze. A încercat să scoată și un penalty, însă după un contact mult prea ușor. Din nefericire, a fost ineficient atunci când aveam nevoie de gol.

Valentin Costache 7 – A suferit la finalizare înainte de a marca. La fel ca Mățan, a cerut un penalty în prima repriză, iar dacă danezilor le-a fost acordat unul după un fault făcut în afara careului, probabil că ar fi meritat și el să primească. Din fericire, a salvat ziua cu golul din minutul 72. A fost schimbat după patru minute, accidentat.

Ianis Hagi 5 – Cel mai slab din linia ofensivă de trei oameni. A încercat și câteva execuții fanteziste, cu călcâiul, însă a părut să joace de multe ori la alibi și nu a fost în mână nici la fazele fixe. Departe de așteptări, după un an la seniori. În prima repriză, a executat o lovitură liberă direct în înaltul frumoasei peluze de pe „Ilie Oană”. Singura fază periculoasă pe care a creat-o a fost în repriza secundă, la scorul de 1-1, când a trimis în fața porții mingea pe care Boboc nu a putut să o devieze.

A intrat pe parcurs: 

Nicolae Carnat 6 – A jucat doar 20 de minute, nu s-a evidențiat cu nimic, însă nici nu a greșit vreo pasă.

ADVERTISEMENT