Fotbal intern

Notele jucătorilor într-un derby adevărat FCSB – Dinamo. Coman a strălucit, iar Piscitelli a fost „l’angelo dei cani”

06.10.2019 | 02:48
Notele jucatorilor intrun derby adevarat FCSB  Dinamo Coman a stralucit iar Piscitelli a fost langelo dei cani
ADVERTISEMENT

A mai trecut un Derby de Romania, nici cel mai grozav, dar, cu siguranță nici cel mai slab. Jocul a avut ritm, a avut ocazii, a avut goluri, a avut… întrerupere de 10 minute din cauza scandărilor rasiste ale peluzei dinamoviste, s-a jucat la un nivel superior celui arătat de cele două echipe până acum. FCSB și Dinamo au onorat fotbalistic așteptările.

Notele jucătorilor într-un derby adevărat FCSB – Dinamo. Coman a strălucit, iar Piscitelli a fost „l’angelo dei cani”

Bogdan Argeș Vintilă a forțat victoria într-un sistem ofensiv, 4-3-3, cu „cavaleria ușoară” Man, Tănase, Coman, iar după pauză și cu „tancul” Gnohere după minutul 46 în „avanposturi”, cu un mijloc care a dominat compartimentul advers și cu un cuplu de fundași centrali, Planic și Cristea, pus rar în dificultate.

ADVERTISEMENT

Cristian Bălgrădean 7 – a apărat ce a avut de apărat, mai ales mingiile de gol din minutele 9 (Ciobotariu) și 43 (Montini)

Cristian Manea 5 – în ciuda intervenției salvatoare de pe linia porții la capul lui Mihai Popescu din minutul 45+2, pare încă din altă echipă, timorat, panicat, dă pase scurte la cel mai apropiat coechipier, parcă îi e frică să-și dea și să dea drumul la joc, a fost schimbat în minutul 73, senzația fiind că s-a sufocat pur și simplu.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea 6 – l-a secondat bine pe Planic, a avut o intervenție salvatoare în minutul 55, la o pasă de gol a lui Nistor pentru Montini, ca și în minutul 43, chiar dacă a fost cu mâna, bine că n-a văzut Kovacs ce-a văzut o lume întreagă!

Bogdan Planic 7 – „ministrul apărării”, joc sigur pe tot parcursul meciului, intervenție salutară în minutul 45+2 când a scos cu capul o minge de pe linia porții.

ADVERTISEMENT

Ionuț Panțîru 5 – l-a alergat Neicuțescu de câteva ori, dar fără urmări pe tabela de scor, a părut obosit și parcă a tras de el să termine meciul… neînlocuit!

Ionuț Vînă 5 – joc dezordonat, a vrut mult, a realizat nimic și înlocuirea sa la pauză nu a mirat pe nimeni

ADVERTISEMENT

Ovidiu Popescu 6 – a alergat mult, a fost omul „în plus” pe atac, a centrat de câteva o ti periculos

ADVERTISEMENT

Răzvan Oaidă 6 – a „închis” bine și a dovedit în câteva faze ofensive că tehnica este atuul său, dar n-a creat superioritatea dorită în faza ofensivă, iar la golul dinamovist Ciobotariu s-a înălțat de lângă el, cu un cap peste el.

Dennis Man 4 – nu se poate spune nimic altceva decât inexistent, schimbat pe bună dreptate în minutul 46 cu Gnohere

Florin Tănase 8 – travaliu imens, a coborât de multe ori din centrul liniei de atac să majoreze linia mediană la 4 jucători, ceea ce a dus la o dominare netă roș-albastră la mijloc și a fost la o transversală de gol în minutul 51.

Florinel Coman 9 – jucătorul meciului, a făcut ce-a vrut pe stânga atacului fecesebist, a driblat, a centrat, a tras la poartă, a dat dat gol.

Harlem Gnohere 5 – intrat după pauză, a fost tot timpul în contratimp cu coechipierii și cu mingea, având, totuși, ocazia să devină eroul „roș-albaștrilor”, dar n-a ajuns o minge de gol șutată de Moruțan în minutul 90+3

Adrian Popa 7 – intrat în minutul 46, a „accelerat” banda dreaptă, cu ambiție, cu luptă, a creat faze periculoase

Olimpiu Moruțan 6 – a intrat în minutul 73, a „croșetat” superb apărarea adversă în minutul 79, a dinamizat atacul, dar n-a avut limpezimea necesară să schimbe scorul.

Mattia Montini, Bogdan Planic si Iulian Cristea in meciul FCSB - Dinamo 1-1 din cadrul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 5 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Mattia Montini, Bogdan Planic si Iulian Cristea in meciul FCSB – Dinamo 1-1, desfasurat pe „Arena Nationala” din Bucuresti, sambata 5 octombrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Notele jucătorilor de la Dinamo în derby-ul cu FCSB

Dușan Uhrin jr. a rezistat într-un clasic 4-2-3-1, cu „ghimpele bont” Montini împins de la spate de cel mai bun „câine de câmp” și aseară, același Nistor. Apărarea a „scârțâit” mai ales pe flancul drept, unde Ciobotariu a pus borduri la bulevardul pe care s-a plimbat Coman, dar amintitul Nistor, Puljic și mai ales Piscitelli au „scos” punctul lui Dinamo.

Ricardo Piscitelli 8 – cel mai bun jucător al lui Dinamo, a „scos” incredibil șuturi pe care scria gol în minutele 3, 14, 27, 46, dar mai ales 90.

Denis Ciobotariu 5 – deși a dat golul de un punct și a mai avut apariții periculoase în atac, în apărare a fost (făcut) varză, depășit constant de un Coman în mare formă.

Ante Puljic 7 – cu adevărat stâlpul apărării, a dominat spațiul aerian și e de mirare că nu a făcut comoție cerebrală la câte mingii a respins cu capul! Și dacă mai dădea și gol în minutul 45+2, când a nimerit bara, îl prindea pe… Coman! La notă…

Mihai Popescu 6 – a „pendulat” consistent între apărare (a scos salvator șutul de gol al lui Coman în minutul 14), iar în atac a fost aproape de gol în minutele 43 și 45+2

Laurențiu Corbu 5 – repriză secundă infernală cu Adi Popa peste el, la propriu și la figurat, dar a luptat „eroic” pentru orice minge.

Filip Mrzljak 4 – parcă s-a ascuns de minge toate cele 60 de minute pe care le-a jucat, departe de posibilitățile arătate de atâtea ori la Astra.

Ioan Filip 5 – cu un galben luat în minutul 3 (!), a jucat crispat, cu grija să nu o mai comită o dată și să-și lase echipa în inferioritate numerică, ceea ce a dus la o prestație modestă, fără nimic de remarcat.

Robert Moldoveanu 6 – constant și muncitor, n-a excelat, dar nici n-a greșit, și-a făcut treaba conștiincios, fără să chiulească, dar și fără să strălucească.

Dan Nistor 7 – adevărat număr 10, dat drumul repede la minge cu angajări filtrante mereu periculoase, a alergat mult, dar resimte lipsa unui „locotenent” lângă el în linia mediană.

Mihai Neicuțescu 6 – rapid și tehnic, a fost autorul unei ratări imense în minutul 63, a alergat mult și a obosit, fiind înlocuit în minutul 74

Mattia Montini 5 – prea puțin dispus să alerge, n-a contat în acest meci, parcă nu l-a prea interesat acest meci, a avut ocazii bune de a marca, dar le-a tratat cu o superficialitate obosită și aia.

Alexandru Răuță 5 – intrat în minutul 60 s-a zbătut ca peștele pe uscat, adică fără niciun folos, întărind impresia că banca de rezerve nu prea oferă soluții la Dinamo.

Daniel Popa 5 – deși a jucat puțin, din minutul 74, a avut timp să rateze o centrare bună a lui Nistor din centrul careului, în minutul 83, în rest nimic.