News

Nou incident pe calea ferată. Călătorii, ținuți în căldură pe ruta București – Constanța: ”Mor de sete, mi-a venit rău”

Un nou incident a fost raportat pe calea ferată. Mai mulți călători au fost ținuți în căldură pe ruta București - Constanța.
19.07.2021 | 10:03
Nou incident pe calea ferata Calatorii tinuti in caldura pe ruta Bucuresti  Constanta Mor de sete mia venit rau
ADVERTISEMENT

La doar două zile după ce trenurile de pe ruta Craiova – București au fost blocate în câmp pentru câteva ore, alte incidente au fost raportate pe calea feroviară.

Duminică, mai mulți călători au fost obligați să îndure temperaturile caniculare în trenul care s-a întors de la mare către Capitală.

ADVERTISEMENT

Încă un incident pe calea ferată. Pasagerii, ținuți în căldură pe ruta București – Constanța: ”Bătaie de joc”

În plin cod galben de caniculă, cu maxime de peste 35-36 de grade Celsius, s-au semnalat din nou probleme majore pentru două trenuri care s-au întors duminică de la mare în București.

CFR Călători a informat că unul dintre ele a avut nevoie de vreo 5 ore suplimentare pentru a ajunge în Gara de Nord, în timp ce altul a avut mari probleme la locomotivă.

ADVERTISEMENT

Cele două trenuri care s-au întors în Capitală, de pe litoral, au rapirtat întârzieri de peste 300 de minute, adică vreo 5 ore.

Mai exact, e vorba de trenurile IR 1993 Mangalia- Bucureşti şi RE 8008 Medgidia – Bucureşti Nord. Acesta au înregistrat duminică, 18 iulie, întârzieri de sute de minute. Cauza oficială anunțată de CFR ar fi lipsa tensiunii în linia de contact şi o serie de defecţiuni la locomotivă.

ADVERTISEMENT

Pasagerii din trenuri au acuzat disconfortul major creat de această situație: ”Trebuie să ajungem la Slatina, ne-au ţinut în căldură! Mor de sete, mi-a venit rău în tren!”, a spus o femeie, conform ObservatorNews.

Ulterior, locomotiva, care s-a defectat de mai multe ori pe drum, a cedat din nou, în staţia Băneasa. Mulţi dintre pasageri au renunţat la călătorie și s-au deplasat la destinaţie cu alte mijloace de transport.

ADVERTISEMENT

”S-a stricat la Jegălia. La Perişoru a murit de tot! Şi de la Perişoru am stat de-am înnebunit!”, a povestit un bărbat. Peste două ore a stat trenul în câmp, la Perişoru, fără aer condiţionat. În lipsă de apă, pasagerii au desfăcut ce sticle au avut la ei.

Reacția CFR Călători după noul incident

Compania CFR Călători a emis un comunicat în care a explicat situația neplăcută care s-a ivit duminică.

”Astăzi după amiază (n.r duminică), au avut loc două deranjamente în circulaţia trenurilor de călători pe secţia Bucureşti – Constanţa, astfel: Trenul IR 1993 Mangalia – Bucureşti – Craiova a staţionat în zona Medgidia din cauza lipsei tensiunii în linia de contact, iar în staţia Perişoru mecanicul a declarat locomotiva defectă.

O nouă locomotivă a fost trimisă din staţia Feteşti, preluând trenul în condiţii de siguranţă. Trenul a acumulat o întârziere de 140 de minute. În staţia Bucureşti Băneasa s-a defectat locomotiva. Trenul IR 1993 a plecat cu 192 de minute de întârziere, după ce mecanicul de locomotivă a remediat defecţiunea survenită”, a explicat CFR Călători într-o informare.

ADVERTISEMENT