Life

Noua regulă impusă de 4 companii aeriene. Pasagerii vor fi refuzați la îmbarcare

Ce normă au de acum înainte 4 mari companii aviatice. Călătorii riscă să nu mai fie primiți la bord dacă nu o respectă.
16.04.2024 | 17:53
Noua regula impusa de 4 companii aeriene Pasagerii vor fi refuzati la imbarcare
Ce normă au de acum înainte 4 mari companii aviatice. Călătorii riscă să nu mai fie primiți la bord dacă nu o respectă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Noua regulă impusă de 4 companii aeriene. Pasagerii vor fi refuzați la îmbarcare. Care sunt lucrurile pe care trebuie să le facă însoțitorii de zbor, dar și care sunt firmele care au luat această decizie complet neașteptată.

Ce normă au de acum înainte 4 mari companii aviatice. Călătorii riscă să nu mai fie primiți la bord dacă nu o respectă

Ce normă au de acum înainte 4 mari companii aviatice. Călătorii riscă să nu mai fie primiți la bord dacă nu o respectă. Care sunt motivele principale pentru care a fost luată această hotărâre și pe cine privește, mai exact.

ADVERTISEMENT

Ryanair, Jet2, Easyjet şi TUI au impus o regulă pentru pasagerii care aleg să meargă în vacanțe cu aeronavele lor. Concret, este vorba de niște restricții vestimentare care ar putea să ducă la unele comportamente.

Pentru a evita perturbarea zborurilor aceste companii au decis să le transmită oamenilor să poarte numai ținute adecvate. Tricourile cu înjurături sau logo-uri ofensatoare pe ele nu vor mai putea fi purtate de oameni.

ADVERTISEMENT

În general, cel care sunt îmbrăcați cu astfel de obiecte vestimentare sunt rugați să le acopere sau să se schimbe. Cei care nu respectă noua regulă riscă să nu se mai urce la bordul aeronavei. Însoțitoarele de zbor sunt cele care trebuie să le transmită că nu au voie în interior.

De ce e nevoie de o ținută adecvată în avion

„Trebuie să aveți ca prioritate rezolvarea lucrurilor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când zbori la înălțime, s-ar putea să ai conversații cu pasagerii sau glume sau comentarii nepotrivite între pasageri.

ADVERTISEMENT

Adăugați puțin alcool și s-ar putea să faci o aterizare neprogramată. Și nimeni nu vrea asta”, a declarat Mary Jo Manzanares, însoțitoare de zbor, conform CNN. O altă însoțitoare de zbor a mărturisit că are dreptul de a împiedica oamenii să urce în avion.

„Se întâmplă frecvent cu persoanele care nu sunt îmbrăcate într-un mod pe care noi l-am considera acceptabil”, a completat aceasta. De asemenea, este foarte important ca pasagerii să evite hainele murdare sau rupte.

ADVERTISEMENT

În plus, călătorii care aleg să zboare cu avionul trebuie să stea departe de ținutele prea casual sau îmbrăcămintea care conține materiale ușor inflamabile. Totodată, șlapii și hainele de plajă trebuie să stea neapărat în bagaj, nicidecum pe oameni la urcarea la bordul aeronavei.

ADVERTISEMENT