Sport

Noul jucător al lui Dinamo, de departe cel mai valoros din lot. Salt pentru „câini” în ierarhia SuperLigii

Valoarea lotului lui Dinamo a crescut semnificativ odată cu transferul lui Darko Velkovski. Nord-macedoneanul este cel mai valoros fotbalist din lotul lui Zeljko Kopic.
04.01.2024 | 10:05
Noul jucator al lui Dinamo de departe cel mai valoros din lot Salt pentru caini in ierarhia SuperLigii
Noul transfer al lui Dinamo este cel mai valoros jucător din lotul „câinilor”. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Dinamo a oficializat primul transfer al iernii. Darko Velkovski, care a participat la Euro 2020 alături de naționala Macedoniei de Nord, a semnat cu echipa antrenată de Zeljko Kopic. Cel puțin pe hârtie, transferul fundașului central se anunță a fi o adevărată lovitură pentru clubul din Ștefan cel Mare.

Noul jucător al lui Dinamo, de departe cel mai valoros din lot

Deși a avut mari oscilații de-a lungul carierei, Darko Velkovski este văzut de dinamoviști ca fiind soluția perfectă pentru salvarea de la retrogradare. În sezonul 2017-2018, nord-macedoneanul a stat pe bară un retur întreg pe vremea când îmbrăca tricoul celor de la Vardar Skopje.

ADVERTISEMENT

Totodată, fundașul central a evoluat doar 15 meciuri în sezonul 2022-2023 la Al-Ettifaq. Totuși, evoluțiile constante de la naționala Macedoniei de Nord l-au făcut pe Darko Velkovski să aibă o cotă de piață de 1.8 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Este de departe cea mai mare cotă de piață din lotul lui Dinamo, următorul pe listă fiind Cristian Costin, cu 500.000 de euro. Astfel, lotul lui Dinamo a ajuns să valoreze în total 8.15 milioane de euro, depășindu-le din acest punct de vedere în ierarhia SuperLigii pe Poli Iași, UTA Arad, Oțelul sau FC Botoșani.

ADVERTISEMENT
  • 2.3 milioane de euro a fost cea mai mare cotă de piață a lui Darko Velkovski, în decembrie 2022.

Cifrele lui Darko Velkovski, noul transfer al lui Dinamo

Darko Velkovski este unul dintre jucătorii experimentați de la naționala Macedoniei de Nord. În vârstă de 28 de ani, fundașul central a adunat 48 de apariții, reușind să marcheze 3 goluri pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Noul jucător de la Dinamo are în palmares 3 titluri în Macedonia de Nord, unul cu Rabotnicki Skopje (2013-2014) și două cu Vardar Skopje (2015-2016, 2016-2017). Totodată, Darko Velkovski a câștigat două Cupe ale Macedoniei de Nord cu Rabotnicki (2014 și 2015), dar și două Cupe ale Croației cu Rijeka (2019 și 2020).

Darko Velkovski nu a mai jucat un meci oficial de pe 19 iunie 2023, când a fost integralist în înfrângerea usturătoare a Macedoniei de Nord, scor 0-7 cu Anglia, în preliminariile Euro 2024. Fundașul central nu a jucat niciun meci în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Darko Velkovski, intervenție salvatoare în fața lui Cristiano Ronaldo

Darko Velkovski a avut o evoluție fabuloasă în victoria istorică a Macedoniei de Nord, scor 1-0 cu Italia, în semifinalele barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Fundașul central de la Dinamo a fost titular și a evoluat 86 de minute contra „Squadrei Azzurra”.

În finala barajului, pierdută de Macedonia de Nord cu Portugalia, scor 0-2, Darko Velkovski a fost integralist și s-a făcut remarcat prin intervenția salvatoare în fața lui Cristiano Ronaldo.

Totodată, Darko Velkovski are meciuri în preliminariile Champions League, Europa League și Conference League. De asemenea, fundașul a evoluat alături de Vardar Skopje în grupele UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT