Sport

Dinamo, prima lovitură pe piața transferurilor. Kopic a adus un jucător care a evoluat la Euro 2020!

Dinamo va încerca să facă minunea în returul acestui sezon de SuperLiga și să evite retrogradarea. Pentru asta, Zeljko Kopic a bifat un prim transfer de top.
04.01.2024 | 00:10
Dinamo prima lovitura pe piata transferurilor Kopic a adus un jucator care a evoluat la Euro 2020
Darko Velkovski, primul transfer al lui Dinamo. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Darko Velkovski, fundaș central, 28 de ani, este primul transfer al lui Dinamo în această iarnă. Nord-macedoneanul semnează din postura de jucător liber de contract și a fost anunțat deja oficial ca jucător al “câinilor”.

Darko Velkovski, fundaș central care a evoluat la Euro 2020 cu naționala Macedoniei de Nord, primul transfer al lui Dinamo

Evaluat la 1,8 milioane de euro, conform Transfermarkt.de, Velkovski a evoluat în prima parte a sezonului la Al Ettifaq, dar a fost pus pe liber de saudiți. Este un jucător important pentru naționala Macedoniei de Nord, iar Zeljko Kopic l-a convins să vină la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Velkovski are 48 de selecții pentru naționala Macedoniei de Nord, pentru care a și marcat trei goluri. A evoluat în toate cele trei partide disputate de naționala sa la Euro 2020, inclusiv pe Arena Națională.

Nu a mai jucat în Arabia Saudită și Velkovski nu mai fusese convocat la naționala Macedoniei de Nord. Acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care dorea să revină în Europa. Iar Dinamo a profitat pentru un transfer excelent.

ADVERTISEMENT

Darko Velkovski, titular ultima dată pentru Macedonia de Nord într-un meci de coșmar: 0-7 pe Old Trafford în fața Angliei

Darko Velkovski a jucat ultima dată pentru naționala Macedoniei de Nord chiar pe Old Trafford, contra Angliei. fiind integralist. Nu este însă un meci de care să își aducă aminte cu plăcere pentru că englezii s-au impus cu 7-0 în acea partidă.

Darko Velkovski a debutat în prima ligă din Macedonia în 2011, pentru Rabotnicki. Pentru ca în 2015 să facă pasul spre Vardar Skopje, unde a jucat până în 2018. Atunci a plecat prima dată din Macedonia de Nord și a semnat în Croația.

ADVERTISEMENT

Noul fundaș al lui Dinamo ajungea în 2018 la Rijeka, în Croația, unde a evoluat timp de 4 ani. În vara anului trecut semna cu Al Ettifaq, tot din postura de jucător liber de contract.

Darko Velkovski, noul transfer al lui Dinamo, nu își mai găsea locul la Al Ettifaq. Nu a evoluat în acest sezon al campionatului saudit

Deși a avut evoluții apreciate în prima parte după ce a semnat în Arabia Saudită, Darko Veljkovski s-a trezit repede că nu mai este în grații la El Ettifaq. Nu a bifat niciun meci în actualul sezon în campionatul saudit.

ADVERTISEMENT

Darko Velkovski este un fundaș cu talie, are 1,88, și lovește mingea cu ambele picioare. A jucat ultima dată pe 27 mai, chiar împotriva lui Al Nassr, partidă încheiată la egalitate, scor 1-1.

ADVERTISEMENT