ADVERTISEMENT
News

Noul plan măreț al lui Elon Musk. Ce presupune proiectul prin care oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească

Autor: Narcis Roșioru | 10.05.2020 | 20:54
Noul plan măreț al lui Elon Musk. Ce presupune proiectul prin care oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească
Noul plan măreț al lui Elon Musk. Ce presupune proiectul prin care oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească. Sursa foto: Hepta.ro

Elon Musk anunță un nou plan măreț, ce presupune dezvoltarea unei tehnologii cu ajutorul căreia oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească.

ADVERTISEMENT

Ce presupune noul plan măreț al lui Elon Musk

Antreprenorul Elon Musk a anunțat că lucrează la un nou plan măreț și vrea să pună la punct o tehnologie asemănătoare celei din filmul ”The Matrix”, cu ajutorul căreia oamenii nu vor mai avea nevoie să vorbească, anunță ProTV.

Miliardarul a fost invitat să discute despre planurile sale la podcastul Joe Rogan Experience, în cadrul căruia a vorbit despre compania sa de neurotehnologie, Neuralink.

ADVERTISEMENT

Elon Musk, care este și CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX, a spus că speră să conecteze un dispozitiv Neuralink la un creier uman, pentru prima dată, în cursul anului viitor.

Cipul produs de compania lui Musk este alimentat de o baterie și va fi implantat în craniu, iar electrozii asociaţi vor fi introduşi în creier ”cu foarte multă atenţie”.

ADVERTISEMENT

Ce avantaje ar avea cipul dezvoltat de Neuralink

Afaceristul susține că cipul respectiv va ajuta foarte mulți oameni, în special pe cei cu anumite deficiențe.

”Poate fi inserat oriunde în creier, deci ar putea fi ceva care ar ajuta la vindecarea problemelor de vedere. În principiu, poate rezolva aproape orice este în neregulă cu creierul”, a spus Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Antreprenorul a precizat că, pentru început, dispozitivele se vor concentra pe tratarea leziunilor cerebrale şi a tulburărilor, însă este de părere că acestea vor avea o capacitate mai mare pe viitor.

”Nu va trebui să vorbiţi”, a precizat Musk, astfel că vom putea face acest lucru doar ”din motive sentimentale”.

ADVERTISEMENT

”Veţi putea comunica foarte repede şi cu mult mai multă precizie… Nu sunt sigur ce se va întâmpla cu limba. Într-o situaţie de genul acesta cred că ar fi ca în ”The Matrix”. Vrei să vorbeşti într-o altă limbă? Nicio problemă, doar descarci programul”, a mai spus CEO-ul Tesla şi SpaceX.

Musk susține că tehnologia se va dezvolta suficient de mult pentru ca acest lucru să devină realitate în maximum 10 ani, ”dacă dezvoltarea continuă să accelereze”.

ADVERTISEMENT

Proiectul Neuralink a fost lansat de afaceristul miliardar în 2017 și presupune dezvoltarea unei tehnologii ce leagă creierul de computer.

”Putem realiza o interfaţă creier-maşină complete”, a afirma Musk în cadrul unui eveniment organizat la Academia de Ştiințe din California.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!