Sport

Novak Djokovic a anunțat că nu va participa la US Open: „Aștept șansa de concura din nou”

Novak Djokovic (35 de ani), fostul număr unu mondial, a anunțat oficial că nu va putea participa la turneul de Grand Slam de la US Open, nefiind vaccinat.
25.08.2022 | 19:23
Novak Djokovic a anuntat ca nu va participa la US Open Astept sansa de concura din nou
Novak Djokovic se află pe locul șase în clasamentul ATP. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deși Congresul american a intervenit în favoarea participării lui Novak Djokovic la US Open, sârbul a făcut anunțul pe care niciun fan nu și-ar fi dorit să audă.

Novak Djokovic nu va încerca să intre în SUA: „Nu voi putea călători la New York pentru US Open”

Deși Novak Djokovic a încercat să intre în Franța pentru Roland Garros, deși nu era vaccinat, sârbul nu va mai încerca acest lucru și la US Open.

ADVERTISEMENT

Djokovic a vrut în primul rând să le mulțumească tuturor fanilor: „Din păcate, nu voi putea călători la New York pentru US Open de această dată. Mulțumesc #FamilieiNole pentru toate mesajele de afecțiune și de sprijin”.

Novak Djokovic este nerăbdător să intre din nou pe teren și trage tare pentru asta: „Mult noroc colegilor mei! Mă voi menține într-o formă bună și o stare bună de spirit și aștept șansa de a concura din nou. Ne vedem curând, lume a tenisului!”.

ADVERTISEMENT

Congresul american a cerut intervenția președintelui Joe Biden pentru Novak Djokovic: „Dă-i permisiune specială”

Republicanii Claudia Tenney și Louie Gohmert au susținut în Congresul american că jucătorii de tenis ar trebui să fie exceptați de la prevederile COVID-19 privind intrarea în Statele Unite ale Americii, pentru că ar fi în interesul tuturor ca ei să participe la turneul de la Flushing Meadows.

„Dacă sportivi de nivel înalt, precum Novak Djokovic, campion de Grand Slam de 21 de ori, nu pot participa la evenimente de profil înalt, se reduce importanța economică și diplomatică, fără să existe un beneficiu tangibil pentru sănătatea publică.

ADVERTISEMENT

Regulile pentru călătoriile internaționale, impuse de administrația Biden, sunt despre control și politică, nu despre sănătatea publică. Pentru a participa la acest turneu, jucătorii care dețin un pașaport american nu trebuie să se vaccineze. În schimb, regulile pentru cei care vin din străinătate sunt diferite.

Credem că președintele Joe Biden ar trebui să-i acorde lui Nole o excepție care vizează interesul național”, se precizează în documentul oficial transmis.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a primit interdicție de circulație și în Canada și nu a putut participa nici la turneul ATP Masters 1.000 de la Montreal.

ADVERTISEMENT