Sport

Marius Tucă, discurs manifest în „scandalul” Novak Djokovic: „Aberația este ridicată la un nivel cum nu am văzut”

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic află luni dacă are voie să joace la Australian Open. Marius Tucă, unul dintre aliații lui, consideră că situația prin care trece liderul ierarhiei ATP e rezultatul unei aberații.
08.01.2022 | 00:20
Marius Tuca discurs manifest in scandalul Novak Djokovic Aberatia este ridicata la un nivel cum nu am vazut
Novak Djokovic este susținut, din România, de Marius Tucă
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic, se află într-o situație cel puțin ciudată. Nefiind vaccinat, a primit o „ scutire medicală” pentru a juca la primul turneu de Mare Șlem al anului.

Novak Djokovic va afla luni ce are de făcut, la ora 1:00 în România

Ulterior, premierul Australiei, Scott Morrison, a anunțat că viza sârbului a fost revocată. Astfel, Nole a fost plasat în izolare într-un hotel din Carlton. El a făcut o cerere oficială de anulare a deciziei prin care i se refuză intrarea în Australia, iar judecătorii au anunţat că o decizie va fi luată luni, la ora 10:00 a Australiei (1:00 în România).

ADVERTISEMENT

Până va afla dacă-și va apăra titlul la Australian Open sau se va urca în avion pentru a părăsi țara, stă izolat într-un hotel. Situația lui a „împărțit lumea” în două: unii îi iau apărarea, alții îl critică.

Aliatul lui Novak Djokovic în România este Marius Tucă

Marius Tucă face parte din prima categorie. Reputatul jurnalist consideră că Djokovic ar trebui lăsat să participe la Australian Open și este de părere că autoritățile de la Antipozi au greșit când i-au interzis accesul liber în țară.

ADVERTISEMENT

Se poate întâmpla orice atunci când drepturile și libertățile individuale devin un moft. Azi i se întâmplă lui Djokovic, iar mâine ni se poate întâmpla și nouă. Vorbim de o discriminare incredibilă.

El s-a dus și a încercat să respecte legea, are o scutire medicală în baza căreia poate să participe. Lucrurile sunt mult mai simple. Nu sunt un antivaccinist, am oameni în familie care s-au vaccinat, nu sunt disperat să nu te vaccinezi, dar e libertatea fiecăruia să aleagă dacă se vaccinează sau nu”, a spus Tucă la emisiunea ProSport Live.

ADVERTISEMENT

„Australia a luat-o razna din toate punctele de vedere”, consideră Marius Tucă

După care jurnalistul și-a îndreptat tirul către autoritățile țării unde va avea loc primul turneu de Mare Șlem al anului, între 17 și 30 ianuarie. „Cred că Australia a luat-o razna din toate punctele de vedere.

Au stat nouă luni în carantină, au depășit SUA la numărul de infectați, dar au puține cazuri grave. Eu cred că orice jucător putea să intre în țară cu un test PCR negativ, iar apoi să fie testat zilnic.

ADVERTISEMENT

Ce pericol ar fi Djokovic pentru ei dacă 90% din populația de acolo este vaccinată? De ce la Roland Garros poate juca, iar în Australia nu? Nu era pericol pentru nimeni! Cei vaccinați nu au de ce să le fie teamă de Djokovic pentru că sunt vaccinați.

Novak Djokovic Marius Tuca
Marius Tucă l-a întâlnit pe Novak Djokovic la Paris

Care este diferența dintre Djokovic și cei vaccinați? Și cei vaccinați pot să transmită virusul. El nu a primit derogare de la medicii sârbi, ci de la cei din Australia. Pentru mine e de neînțeles, iar aberația este ridicată la un nivel cum nu am văzut în lumea asta.

Este alegerea ficăruia, iar vaccinarea nu este obligatorie. Este dreptul lui să aleagă să nu se vaccineze. El invocă faptul că are o anumită alergie. El a și trecut prin boală… Nu se mai ține cont de faptul că și cei vaccinați pot răspândi virusul”, a mai spus Marius Tucă.

Boris Becker îi recomandă lui Novak Djokovic să se vaccineze

Interesant este că din categoria celor care nu sunt de acord cu atitudinea lui Djokovic este și fostul lui antrenor, germanul Boris Becker. „Cred că face o mare greșeală că nu se se vaccinează.

Este ceva ce amenință ceea ce a mai rămas din cariera lui și șansa de a se consolida drept cel mai mare jucător al tuturor timpurilor.

Am fost alături de el de patru ori când a câștigat titlul la Australian Open, așa că sunt pe deplin conștient de punctele lui forte și că este un jucător incredibil. De asemenea, cred că are un caracter grozav, care poate fi ușor înțeles greșit.

Totuși, aceste puncte forte pot fi și puncte slabe. Aceeași determinare incredibilă pe care am văzut-o la el când câștiga atât de multe meciuri strânse poate fi o vulnerabilitate în ceea ce privește încăpățânarea lui”, a spus Becker.

ADVERTISEMENT