Sport

Novak Djokovic, antrenament cu Andy Murray înainte de Wimbledon 2023. La 10 ani de la finala epică dintre cei doi

Mai este o singură zi până la startul Wimbledon 2023, iar veteranii Novak Djokovic și Andy Murray au ales să se antrenze împreună.
01.07.2023 | 20:32
Novak Djokovic antrenament cu Andy Murray inainte de Wimbledon 2023 La 10 ani de la finala epica dintre cei doi
Mai este o singură zi până la startul Wimbledon 2023, iar veteranii Novak Djokovic și Andy Murray au ales să se antrenze împreună. Sursă foto: dailymail.co.uk
ADVERTISEMENT

Sârbul, care în urmă cu o lună se impunea la Roland Garros și devenea jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam, este mare favorit și pe iarba londoneză, acolo unde a câștigat de șapte ori, dintre care ultimele patru ediții.

Andy Murray și Novak Djokovic s-au antrenat împreună înainte de Wimbledon 2023

Profitând de faptul că sunt pe părți diferite ale tabloului de la Wimbledon 2023 și se pot întâlni doar într-o eventuală finală, Novak Djokovic și Andy Murray au ales să se antreneze împreună.

ADVERTISEMENT

Conform publicației britanice Daily Mail, cei doi mari campioni s-au pregătit pe un teren lăturalnic de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, însă nu au scăpat de ochii vigilenți ai presei care i-a surprins în timpul acțiunii.

Novak Djokovic Andy Murray Wimbledon 2023

Antrenamentul dintre Djokovic și Murray a venit la 10 ani distanță de la momentul în care se întâlneau în finala de la Wimbledon, iar scoțianul se impunea cu 6-4, 7-5, 6-4, și își trecea în palmares primul titlu de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Cei doi mari jucători s-au întâlnit în cariera lor de 36 de ori, iar Nole a câștigat în 25 de rânduri. Djokovic și Murray au fost adversari în ultimul act al tuturor celor patru turnee de Grand Slam, lucru care s-a mai întâmplat doar între jucătorul sârb și spaniolul Rafael Nadal.

Djokovic, parcurs ușor până la finală

Novak Djokovic, cap serie numărul 2, este cel care va deschide ediția cu numărul 136 de la Wimbledon, urmând să-l întâlnească luni, 3 iulie, în primul tur, pe argentinianul Pedro Cachin, jucător aflat pe locul 67 ATP.

ADVERTISEMENT

Ajuns pe locul 39 în clasamentul mondial, Andy Murray va intra în competiție abia marți, 4 iulie, urmând să-l înfrunte pe compatriotul său Ryan Peniston, beneficiar al unui wild card și locul 267 ATP.

Tragerea la sorţi a tabloului masculin a creat controverse printre fani, care consideră că sârbul poate să primească deja un nou titlu la Wimbledon. Și asta pentru că principalii contracandidați la trofeu au fost plasați pe cealaltă parte a tabloului.

ADVERTISEMENT

”Exact cum mă aşteptam. Mă gândesc că cei de la Wimbledon sunt fericiţi să vadă un jucător în vârstă de 36 de ani care va câştiga pentru a 5-a oară la rând. Cât de captivant” sau “La fiecare Grand Slam, Novak Djokovic are parte de un tablou foarte uşor”, sunt câteva dintre comentariile din online.

ADVERTISEMENT