Sport

Novak Djokovic, criză de nervi la Australian Open! Pe cine s-a supărat sârbul

Novak Djokovic a făcut o criză de nervi în primul set al partidei cu Taylor Fritz, de la Australian Open, frustrat de faptul că a ratat 8 mingi de break.
23.01.2024 | 14:56
Novak Djokovic criza de nervi la Australian Open Pe cine sa suparat sarbul
Novak Djokovic, criză de nervi la Australian Open. Cine i-a greșit de această dată sârbului
ADVERTISEMENT

Sârbul a câștigat în cele din urmă acel prim set, la tie-break, scor 7-3, însă nemulțumirea lui Djokovic a fost evidentă. Asta, în condițiile în care sportivul le cerea antrenorilor săi din lojă să-l ajute cumva, iar aceștia nu erau atenți. Astfel, camerele au surprins momentul în care Djokovic urlă spre aceștia și le face semn să se uite la el, nu în altă parte.

Novak Djokovic, criză de nervi la Australian Open

”Aveați o singură treabă”, s-a amuzat comentatorul Patrick McEnroe, fost jucător de tenis. Partida de la Melbourne, din sferturile Australian Open, a început pe o căldură teribilă, astfel că NovaK Djokovic nu a fost în elementul său în primele minute. Asta s-a văzut, pentru că a ratat minge de break, după minge de break, spre bucuria lui Fritz, care a fost practic invitat în tie-break.

ADVERTISEMENT

Inevitabil, Djokovic și-a descărcat nervii pe staff-ul său din lojă, care era distras. Sportivul s-a așezat liniștit pe bancă pentru a bea apă, în pauza dintre seturi, și a încercat să atragă atenția cuiva, fluturând mâna. Nefiind băgat în seamă, sârbul a urlat în cele din urmă spre lojă, după care le-a făcut semn oamenilor de acolo să-l privească, gesticulând nervos.

Novak Djokovic ar fi cerut ajutorul celor din lojă pentru a reuși să-l învingă pe Fritz, un adversar complicat, mai ales că temperatura de afară era departe de a fi optimă pentru a juca tenis: 30 de grade Celsius la umbră. Momentul cu Djokovic a devenit viral, mai ales că staff-ul său tehnic l-a ignorat zeci de secunde.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, conflict cu un fan obraznic la Australian Open

Conform Daily Mail, nu este pentru prima dată la acest Australian Open când Novak Djokovic își iese din fire. S-a întâmpla și în turul doi, când sârbul s-a duelat cu australianul Alex Popyrin, în urmă cu o săptămână. Atunci, un grup de spectatori au avut ceva de împărțit cu Novak Djokovic, iar acesta le-a transmis ”să vină să îi spună în față ce au de spus”.

Imediat după meci, Djokovic a criticat atmosfera și l-a ironizat pe fanul care, se pare, i-a adresa cuvinte grele. ”Nu este cea mai bună atmosferă în care să joci, sincer să fiu. Oamenii au făcut practic zgomot între primul și al doilea serviciu pe toată durata meciului. Ceea ce m-a frustrat cu adevărat este când cineva mă provoacă în mulțime. I-am spus să-mi spună în față, dar a existat o absență a curajului în acel moment”, a explicat Djokovic.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, sârbul și-a revenit imediat după acel incident și a câștigat două seturi consecutiv, semn că Novak Djokovic rămâne un campion care nu poate fi dărâmat ușor, mai ales de cuvinte și injurii. Cu toate acestea, Djokovic a mărturisit că este o fire sensibilă și că îi este mereu dor de familie atunci când e plecat în turneu.

”Mă doare tot mai mult când sunt separat de familie. Aceasta este partea cu care mă lupt. Deci, da, încerc să echilibrez lucrurile cu programul meu în așa fel încât să găsesc un program care mi se potrivește. Îmi place emoția de a avea un break point, doar că astfel de emoții încă trezesc ceva foarte profund în mine. Încerc să nu iau aceste momente de la sine înțeles pentru că nu știu cât va dura.

ADVERTISEMENT

Să câștigi în Majors, să dobândești recorduri și să fii în top este ceva care este întotdeauna un obiectiv pentru mine, asta fără îndoială. De asemenea, am acea dragoste pentru joc. Îmi place foarte mult să concurez. Sunt foarte pasionat de asta. Aduc multă energie, mult entuziasm în săptămânile de antrenament încercând să-mi construiesc forma pentru a fi gata să concurnaez cu cei mai buni jucători de tenis din lume”, a declarat Djokovic conform sportskeeda.com.

ADVERTISEMENT