Sport

Novak Djokovic, replică amuzantă înainte de US Open: “Adversarul meu este frumos! Dar nu e de ajuns”

Novak Djokovic este unul dintre principalii favoriţi de la US Open. Jucătorul sârb a avut o replică amuzantă la adresa adversarului său din primul tur, Alexandre Muller.
27.08.2023 | 09:40
Novak Djokovic replica amuzanta inainte de US Open Adversarul meu este frumos Dar nu e de ajuns
Novak Djokovic, replică amuzantă înainte de US Open: "Adversarul meu este frumos! Dar nu e de ajuns". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Turneul de la US Open începe luni, 28 august. Pe tabloul masculin de la Flusing Meadows mari favoriţi sunt Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz, cei care au oferit finale de neuitat la Wimbledon şi la Cincinnati.

Novak Djokovic, replică amuzantă înainte de US Open!

Novak Djokovic va juca în primul tur de la US Open împotriva lui Alexandre Muller, iar un jurnalist francez l-a rugat pe sârb să îl caracterizeze pe adversarul său din primul tur de la New York:

ADVERTISEMENT

“Vrei să îţi spun ceva drăguţ despre viitorul meu adversar? E frumos. Dar nu e suficient”, a spus Djokovic, spre amuzamentul jurnaliştilor prezenţi.

Sârbul a câştigat două dintre cele trei turnee de Grand Slam ale anului. Novak Djokovic s-a impus la Australian Open şi Roland Garros. La Wimbledon a fost învins în ultimul act de Carlos Alcaraz, în cinci seturi.

ADVERTISEMENT

Alexandre Muller nu a trecut niciodată de turul inaugural în turneele de Grand Slam

În 2022, Novak Djokovic nu a putut participa la US Open din cauza faptului că era nevaccinat. Sârbul revine la Flushing Meadows cu gândul de a-şi recupera titlul, câştigat anul trecut de liderul mondial Carlos Alcaraz.

Francezul Alexandre Muller este clasat pe locul 76 în circuitul ATP, dar nu a trecut niciodată în turul secund într-un turneu de Grand Slam. Iar la US Open 2023 se anunţă o misiune facilă pentru Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Sârbul a avut noroc la tragerea la sorţi. Cap de serie numărul doi la New York, Djokovic i-a evitat pe Daniil Medvedev şi Jannik Sinner, cei mai periculoşi adversari, care sunt pe jumătatea de tablou a lui Alcaraz.

Alexandre Muller, adversarul lui Djokovic. Sursa: hepta.ro
Alexandre Muller, adversarul lui Djokovic. Sursa: hepta.ro

Novak Djokovic, adversari accesibili până în sferturi

Abia în sferturile de finală ar urma să vină adversarii de top pentru Novak Djokovic. Dacă favoriţii îşi respectă statutul, Nole va juca în sferturi cu Stefanos Tsitsipas sau Taylor Fritz. În semifinale, adversar ar putea să fie Rune şi Ruud.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic speră să câştige al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei. Jucătorul din Serbia s-a impus în trei rânduri la New York: 2011, 2015 şi 2018.

  • 172,281,484 de dolari a câştigat Novak Djokovic din tenis
  • 2 este locul ocupat de Novak Djokovic în ierarhia ATP
ADVERTISEMENT