Sport

Novak Djokovic și-a găsit motivația după o înfrângere neașteptată. “A fost bine că am pierdut”

Novak Djokovic a mărturisit că și-a găsit motivația după o înfrângere neașteptată. Sârbul este de părere că finala pierdută de la Wimbledon i-a făcut mai mult un bine.
23.11.2023 | 14:25
Novak Djokovic sia gasit motivatia dupa o infrangere neasteptata A fost bine ca am pierdut
Novak Djokovic a mărturisit că și-a găsit motivația după o înfrângere neașteptată. Sârbul este de părere că finala pierdută de la Wimbledon i-a făcut mai mult un bine. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După finala de Wimbledon, pierdută în fața lui Carlos Alcaraz, Novak Djokovic susține că și-a găsit motivația. Sârbul a câștigat toate turneele ce au urmat după duelul cu locul 2 mondial. Liderul ATP este de părere că a avut un an foarte bun și că urmează un sezon și mai bun, chiar dacă are 36 de ani.

Novak Djokovic și-a găsit motivația după o înfrângere neașteptată

În 2023, sârbul a fost aproape să facă Marele Șlam și să câștige cele mai importante 4 turnee din tenis. Însă, în fața acestei performanțe uriașe a stat Carlos Alcaraz, locul 2 mondial. Spaniolul s-a impus în finala de la Wimbledon. Însă, după duelul cu ibericul de 20 de ani, Novak Djokovic susține că și-a găsit motivația pentru restul sezonului.

ADVERTISEMENT

“Nu am conștiința încărcată. În toate marile finale pe care le-am pierdut există întotdeauna un motiv. Încerc să învăț din asta și experiența pierderii unui ultim act de Grand Slam mă motivează și mai mult.

Am pierdut la Wimbledon și de atunci am câștigat totul, în afară de meciul cu Sinner, din faza grupelor de la Torino. Dacă analizez anul, aș putea spune că mi-a fost bine să pierd în fața lui Carlos la Wimbledon, pentru că m-a motivat pentru tot restul sezonului”, a dezvăluit Djokovic în Marca.

ADVERTISEMENT

An excepțional pentru Djokovic

Pentru Novak Djokovic a fost un sezon de senzație și a jucat în toate cele patru finale de Grand Slam. A pierdut o singură finală, cea de la Wimbledon. Deși nu a jucat la fel de mult ca adversarii săi, campionul sârb a reușit să câștige șapte trofee, în timp ce Carlos Alcaraz a triumfat de 6 ori.

Numărul unu mondial a ajuns la 400 de săptămâni pe prima poziție în clasamentul ATP, record all-time și pare că nu se va opri aici prea curând. Nole a triumfat și în Turneul Campionilor și a încheiat sezonul individual la cele mai înalte cote.

ADVERTISEMENT

2 înfrângeri pentru Djokovic în 2023

În sezonul personal al sârbului acesta a pierdut doar 2 dueluri. Cel cu Carlos Alcaraz din finala Wimbledon și încă un meci cu Jannik Sinner, în grupele Turneului Campionilor. Însă, Nole a reușit să își ia revanșa contra italianului și l-a învins chiar în finala competiție.

Djokovic se află acum la Cupa Davis, unde evoluează alături de naționala de tenis a Serbiei. Echipa lui Novak a terminat pe locul 2 în grupa C, în spatele Cehiei și urmează să se dueleze cu Anglia în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT