Life

“Nu avem bani de cheltuit”. Ce se întâmplă de Crăciun cu Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza

Adriana Iliescu, ”Cea mai bătrână mamă din România”, face eforturi uriașe pentru a-și întreține fiica, pe Eliza, deși nu au bani de cheltuit.
23.12.2022 | 17:43
Nu avem bani de cheltuit Ce se intampla de Craciun cu Adriana Iliescu si fiica sa Eliza
Ce se întâmplă de Crăciun cu Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

În urmă cu 18 ani Adriana Iliescu intra în Cartea Recordurilor, după ce la vârsta de 66 de ani a adus pe lume primul său copil, pe Eliza. Fosta profesoară de limba română în vârstă de 84 de ani și fiica ei duc un trai modest, cu banii chibzuiți până la ultimul leu.

Adriana Iliescu: ”Nu avem bani de cheltuit”

Cum sărbătorile de iarnă au venit, iar Moșul este pe cale să vină, “Cea mai bătrână mamă din România” susține că anul acesta lipsa banilor nu le va permite să plece din București. Nici de prea mult răsfăț culinar nu se pune problema. Câteva sărmăluțe, nu mai mult de 30, și câțiva cozonaci sunt unicele preparate cu care se vor delecta în zilele de Crăciun

ADVERTISEMENT

Adriana Iliescu și fiica sa, Eliza, sunt cele mai bune prietene și fericirea nu le este umbrită de situația lor financiară precară sau de lipsa cadourilor de la Moș.

O să facem curat în toată casa pentru Sărbători, nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie… la curățenie, dar și la mâncare.

ADVERTISEMENT

Eliza nu se ferește de muncă. Noi nu facem multă mâncare. De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru.

Nu o să cheltuim mult. O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe o greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este”, a povestit Adriana Iliescu, pentru Click!.

ADVERTISEMENT

“Cea mai bătrână mamă din România”, mândră de unica ei fiică

Studentă la două facultăți din București, după ce a fost șefă de promoție la Colegiul ”Dimitrie Paciurea”, Eliza o face tare mândră pe mama ei, Adriana Iliescu.

După cum chiar “Cea mai bătrână mamă din România” povestește, fiica ei se ocupă de studii, dar printre picături își mai face timp și pentru ea și pentru ieșirile cu prietenii.

ADVERTISEMENT

Eliza este bine, are foarte mult de lucru în perioada aceasta, mai ales că este studentă la două facultăți. Învață, pregătește proiecte frumoase. Sunt o mămică mândră.

Se mai plimbă și ea uneori, are timp pentru dânsa, normal, mai iese la un suc prin oraș cu colegii”, a mai spus fosta profesoară de limba română pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT