News

”Nu e băiat de bani gata”. Familia șoferului drogat a scos milioane de euro din Cartierul Francez. Scandal uriaș cu vecinii

Șoferul care s-a drogat și a ucis cu mașina doi tineri, în stațiunea 2 Mai, provine dintr-o familie cu mari posibilități financiare.
22.08.2023 | 17:25
Nu e baiat de bani gata Familia soferului drogat a scos milioane de euro din Cartierul Francez Scandal urias cu vecinii
Părinții șoferului drogat care a ucis doi oameni în localitatea 2 Mai au ridicat blocuri în zona Herăstrău - Nordului / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Dobrogea Live / Google Maps
ADVERTISEMENT

”Nu este băiat de bani gata, părinții lui nu sunt oameni cu bani, care nu au de face cu ei și îi dau copilului bani să se drogheze. Sunt niște oameni simpli, normali”, spunea avocata lui Vlad Pascu, la câteva ore după tragedia de la 2 Mai.

Părinții lui Vlad Pascu, niște oameni ”simpli și normali”

Prin această declarație, avocata șoferului a încercat să-l extragă pe tânărul șofer din tiparul tinerilor care provin din familii bogate și influente și care își permit să facă orice, pentru că știu că sunt protejați de părinții lor, inclusiv în fața poliției.

ADVERTISEMENT

Cât de ”simpli și normali” sunt părinții șoferului de la 2 Mai? Cam atât încât să-și permită să ruleze milioane de euro în afaceri imobiliare.

Soții Pascu au primit autorizație pentru un bloc cu 6 niveluri, în Cartierul Francez

FANATIK a aflat că, în urmă cu 14-15 ani, soții Pascu au demarat construcția unui cartier de blocuri în Cartierul Francez, cea mai scumpă zonă din București, în apropiere de parcul Herăstrău.

ADVERTISEMENT

Pe 3 august 2009, Primăria Sectorului 1 a emis o autorizație de construire pe numele Mirunei și al lui Mihail Pascu, pentru un imobil S+P+2E+3Retras, pe Aleea Barajul Argeșului, în apropiere de Strada Nordului.

Proiectul familiei Pascu s-a extins, doi ani mai târziu, cu alte trei etaje (S+P+4E+5.6Retras), iar după finalizare, apartamentele de lux construite au fost vândute sau închiriate. Prețul unui astfel de imobil se situează între 200.000 și 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Părinții șoferului de la 2 Mai, scandal cu vecinii pentru neplata chiriei

În anul 2021, părinții lui Vlad Pascu mai dețineau șase apartamente în imobilul de pe Aleea Barajul Argeșului, care erau oferite spre închiriere, potrivit informațiilor provenite dintr-o plângere înregistrată de asociația de proprietari, împotriva celor doi. În medie, chiria unui apartament de lux în zona Herăstrău – Cartierul Francez, poate depăși 1.000 de euro pe lună.

Vecinii erau supărați pe soții Pascu pentru că aceștia nu-și plătiseră de luni bune datoriile la întreținere, iar acestea au ajuns la o sumă considerabilă. În iulie 2022, Miruna și Mihail Pascu au fost obligați de instanță să plătească aproape 20.000 de lei, datorii către asociație.

ADVERTISEMENT

O altă acțiune de același tip, depusă de asociația de proprietari, pentru plata unei datorii de 13.700 de lei, a fost respinsă de magistrați, după ce părțile nu s-au prezentat în instanță.

Într-un alt bloc de lux, proprietarii erau speriați că rămân fără curent

În timpul acesta, Miruna Pascu a mai fost implicată în construirea un bloc, în apropiere.

Este vorba despre un imobil cu 26 de apartamente situat pe Intrarea Solzilor, tot în Cartierul Francez.

În 2016, cumpărătorii imobilelor au decis să-i dea în judecată pe mama șoferului de la 2 Mai și pe părinții acesteia, în calitate de dezvoltatori/proprietari ai terenului pe care a fost ridicat imobilul.

Din dosar, reiese că blocul a primit autorizația de construire în decembrie 2009, iar lucrările au fost finalizate în 2012, însă imobilul a rămas, timp de patru ani, cu un contract pentru furnizare de energie electrică pentru un loc de consum temporar, de organizare de șantier.

În acest interval de timp, factura a fost împărțită în mod egal de proprietarii de apartamente, însă chiar și așa, contractul urma să expire în iulie 2016, fără posibilitatea de prelungire.

În aprilie 2019, instanța a constatat că cererea proprietarilor a rămas fără obiect, însă pârâții au fost obligați să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 9.200 de lei.

Tatăl lui Vlad Pascu a dat-o în judecată pe Clotilde Armand

Acestea nu sunt, însă, singurele proiecte imobiliare în care numele părinților lui Vlad Pascu sunt implicați. Anul trecut, Primarul Clotilde Armand a fost obligată de instanță să amită o autorizație de construire pentru un bloc cu 10 etaje, pe Bulevardul Expoziției din București, pe numele lui Mihail Pascu.

De asemenea, tatăl băiatului apare asociat, într-o firmă, cu omul de afaceri Gostin Marin, cunoscut pentru faptul că achiziționează drepturi litigioase pentru terenuri de milioane de euro, în cele mai scumpe zone ale Capitalei.

Gostin a fost trimis în judecată și în dosarul ”Ferma Băneasa”, în care Remus Truică și Prințul Paul au fost condamnați, însă a fost achitat pe motiv că ”faptele nu sunt prevăzute de legea penală”.  

ADVERTISEMENT
Tags: