News

Nu i-a permis fiului să demoleze un coteț de păsări și s-a ales cu trei lovituri de topor în cap

Un bărbat din Gorj s-a împotrivit demolării unui coteț de păsări și s-a ales cu trei lovituri de topor în cap. În urma conflictului, bărbatul a fost transportat la spital.
08.05.2023 | 16:00
Nu ia permis fiului sa demoleze un cotet de pasari si sa ales cu trei lovituri de topor in cap
Un gorjean s-a împotrivit demolării unui coteț de păsări și a primit 3 lovituri în cap. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Un bărbat din comuna Telești este cercetat pentru tentativă de omor. Gorjeanul şi-a lovit tatăl cu toporul în cap. Conflictul între cei doi a izbucnit atunci când fiul a intenționat să demoleze un coteț de păsări.

Conflict spontan din cauza demolării unui coteț de păsări

Se pare că tatăl agresorului nu a fost de acord cu acest plan. Potrivit oamenilor legii, ceartă spontană între cei doi a degenerat în acte de violență, iar bărbatul s-a ales cu trei lovituri de topor în cap.

ADVERTISEMENT

Reținut pentru 24 de ore, bărbatul a fost investigat de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj. Potrivit comunicatului de presă emis de parchet, victima a fost transportată la spital și are nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

“Conform probatoriului administrat până în prezent în cauză, s-a reținut că la data de 07.05.2023, în jurul orelor 17.00, aflându-se în curtea comună a imobilelor situate în comuna Telești sat Buduhala, între persoana vătămată M.C. şi fiul acesteia, M.V., a izbucnit un conflict spontan generat de faptul că acesta din urmă a intenționat să demoleze un coteț din lemn folosit în trecut pentru ținerea păsărilor.

ADVERTISEMENT

Conflict ce a degenerat în acte de violență, M.V. aplicând cu toporul pe care îl avea asupra sa trei lovituri (două cu tăișul și una cu muchia) în creștetul capului persoanei vătămate, tatăl său, provocându-i plăgi tăiate de 5 şi 7 centimetri”, au precizat polițiștii gorjeni.

Gorjeanul, nevoit să primească îngrijiri medicale timp de două săptămâni

Potrivit sursei citate, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu și a fost supusă unui control medical. Din concluziile preliminare ale medicului legist a rezultat că bărbatul prezintă “plăgi tăiate şi o tumefacţie, provocate prin lovire cu corp tăietor despicător”. Gorjeanul are nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale, în urma rănilor provocate de fiul său.

ADVERTISEMENT

“Din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul SML Gorj rezultă că la data de 07.05.2023 a examinat victima M.C. în secţia UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu – Jiu, constatând că prezintă două plăgi tăiate parietal drept de circa 7 centimetri şi pe linia mediană craniană posterior de 5 centimetri și tumefacție de 3/2 cm parietal stâng posterior produse prin lovire cu corp tăietor despicător (secure), două lovituri fiind cu tăișul și o lovitură cu muchia, leziunile putând data din 07.05.2023 și necesită de la producere 12-14 zile îngrijiri medicale”, au adăugat oamenii legii.

Au exagerat cu băuturile alcoolice și s-au bătut

Un alt caz de violență între tată și fiu a avut loc în județul Botoșani. Incidentul s-a produs în curtea unei locuințe din satul Stamate, comuna Fântânele, județul Suceava.

ADVERTISEMENT

În urma cercetărilor, oamenii legii “au identificat apelantul care a explicat verbal că, în jurul orei 15.30, a avut un conflict spontan cu fiul său, Alexandru H., care l-a lovit cu palma peste față”. Bărbatul declarând că cearta a pornit din cauza alcoolului.

Oamenii legii au întocmit formulare de evaluare a riscului și au  stabilit că “nu există risc iminent”. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au pornit un dosar penal sub aspectul “comiterii infracțiunii de violență în familie”. Bărbatul agresat a declarat că nu are nevoie de îngrijiri medicale.

 

ADVERTISEMENT