Sport

Nu-i dă nicio șansă Simonei Halep la TAS! “Este imposibil”

Simona Halep speră să obțină achitarea la TAS în urma suspendării pentru dopaj. Un avocat cu experiență într-un caz similar susține că este imposibil ca decizia să se schimbe.
07.02.2024 | 10:55
Nui da nicio sansa Simonei Halep la TAS Este imposibil
Simona Halep la TAS, vești proaste. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona este suspendată patru ani din tenis de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) pentru o dublă încălcare a programului anti-doping. Fostul număr 1 mondial a început pe 7 februarie lupta pentru revenirea în tenis, astfel Halep speră să obțină achitarea la TAS.

Nu-i dă nicio șansă Simonei Halep la TAS! “Este imposibil”

Despre suspendarea Simonei Halep a discutat și avocatul Cristian Cernodolea. Apărătorul român este înregistrat la baroul din Anglia și Țara Galilor. Astfel că Cernodolea cunoaște foarte bine aspectele sportive în cadrul legal.

ADVERTISEMENT

Cristian Cernodolea reprezintă un sportiv suedez cu origine română. Este vorba despre Dragoș Nicolae Mădăraș care trece printr-un caz similar cu cel al Simonei Halep. Fostul tenismen este suspendat tot de ITIA.

Astfel, în cadrul unui interviu, Cristian Cernodolea a discutat în calitate de expert despre șansele Simonei Halep să obțină achitarea la TAS. Avocatul este de părere că este aproape imposibil. Și explică motivul pentru care fostul număr 1 mondial ar putea maxim să primească o reducere a suspendării.

ADVERTISEMENT

“Nu vreau să folosesc cuvinte mari sau dure, dar cred că va fi imposibil ca Halep să obțină o achitare la TAS. Dacă Simona va fi achitată, o asemenea decizie ar crea un precedent juridic foarte periculos. Valabil pentru orice altă procedură de doping / antidoping pe viitor.

Oricât de puternice vor fi dovezile din tabăra Halep, în cazul în care aceste dovezi palpabile legate de varianta contaminării vor exista, ele nu o pot achita pe Simona.

ADVERTISEMENT

Pentru că, în acest dosar, vorbim de genul de infracțiune disciplinară în care nu prea se ține cont de modalitatea în care substanța interzisă ți-a ajuns în organism.

De aceea, cred că cel mai optimist scenariu pentru Simona la TAS ar fi să obțină o reducere a suspendării de 4 ani. Repet: având în vedere precedentul periculos pe care l-ar crea achitarea Simonei, nu cred că nicio instanță și-ar asuma o asemenea decizie”, a declarat Cristian Cernodolea, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Programul Simonei Halep la TAS. Când începe procesul

Simona Halep a fost suspendată 4 ani din tenis în toamna anului trecut pentru două încălcări separate ale programului anti-doping. Fostul lider WTA a depus apel la TAS și urmează să se prezinte în fața judecătorilor în perioada 7-9 februarie.

Audierile vor începe miercuri, 7 februarie, ora 10:30 (ora României), cu pledoariile de deschidere ale părţilor, urmate de depoziţiile martorilor şi ale experţilor. Ulterior, audierea va lua sfârșit vineri, 9 februarie, ora 16:30 (ora României), cu susţinerile orale de încheiere.

La audieri vor lua parte atât părţile și martorii, cât și experții. Aceștia vor participa la audieri fie fizic, fie de la distanță. Simona Halep va lua parte fizic la audieri, care vor avea loc cu uşile închise. Niciuna dintre părți nu a solicitat o audiere publică.

ADVERTISEMENT