News

Nu se închid supermarketurile în weekend, anunță Ciolacu: „Rezultă clar că nu este oportun”

Marcel Ciolacu, decizie finală în chestiunea închiderii magazinelor în weekend. „Din semnalele primite, rezultă clar că nu este oportun”
28.03.2024 | 13:20
Nu se inchid supermarketurile in weekend anunta Ciolacu Rezulta clar ca nu este oportun
Marcel Ciolacu a spus că se va renunța la propunerea de închidere a magazinelor la sfârșit de săptămână / Foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a tranșat, joi, înaintea ședinței de Guvern, controversata propunere ca supermarketurile să fie închise în weekend. Programul magazinelor la sfârșit de săptămână a reprezentat un subiect de polemică în ultima perioadă.

Ciolacu: „Din semnalele primite, rezultă clar că nu este oportun”

Premierul Marcel Ciolacu a revenit asupra controversatului subiect al programului magazinelor la sfârșit de săptămână. Eventuala închidere a marilor magazine în weend a fost un subiect de vii dezbateri în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Înaintea ședinței de Guvern, Marcel Ciolacu a declarat că, „din semnalele primite din rândul societății”, nu este oportună închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână

„În încheiere, vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT

Nu mai sunem în pandemie

Marcel Ciolacu a adăugat că astfel de măsuri restrictive au fost luate doar în perioada pandemiei Covid-19, dar acum nu se mai justifică. „Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă. Vă mulțumesc”, a încheiat Ciolacu.

Marea majoritate a magazinelor europene sunt închise duminica, cum este cazul în Germania, Franța, Olanda, Italia, Spania, sau au programul restricționat la sfârșitul săptămânii.

ADVERTISEMENT