Fotbal intern

Nu se mai termină problemele pentru Dinamo. Încă un om de bază a devenit indisponibil

24.04.2021 | 18:38
Nu se mai termina problemele pentru Dinamo Inca un om de baza a devenit indisponibil
ADVERTISEMENT

De parcă eșecurile, 13 la număr, suferite în ultimele luni, pe fondul unei prestații extrem de slabe, nu ar fi suficient de dureroase, Dinamo se vede nevoită să abordeze partida cu Voluntari fără unul dintre oamenii de bază.

Potrivit prosport.ro, Raul Albentosa a suferit o accidentare la Mediaș – unde „câinii” au fost învinși cu 4-1 – și nu va putea fi refăcut până joi, 29 aprilie, când are loc duelul cu echipa aflată acum pe locul 7 în play-out, ultimul care asigură salvarea directă de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Nu este, însă, singura absență de marcă din locul „câinilor”. Adus cu surle și trâmbițe, atacantul nigerian Joseph Akpala (34 de ani) a acuzat dureri la nivelul tendonului lui Ahile în timpul unui antrenament și a devenit indisponibil, lăsând astfel o gaură imensă în bugetul echipei.

Dinamo l-a pierdut și pe Raul Albentosa, chiar înaintea meciului cu Voluntari

Cu 93 de meciuri disputate în La Liga, la echipe precum Deportivo La Crouna, Gimnastic, Derby, Malaga, SB Eibar, Cadiz sau Murcia, Raul Albentosa este, fără îndoială, cel mai bine cotat jucător din lotul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ultima dată, acesta a evoluat în tricoul bulgarilor de la CSKA Sofia și a reușit să-și treacă în cont două goluri și două pase decisive. De altfel, spaniolul este unul dintre jucătorii în care suporterii își pun speranțele în această perioadă nefastă pentru echipa din Ștefan cel Mare.

O luăm pas cu pas, să vedem cum terminăm sezonul ăsta, să vedem cum se va adapta și el. Gândește-te că a venit de la Valencia, a zburat direct și a făcut și un antrenament cu noi doar ca să recupereze și să fie pregătit foarte repede.

ADVERTISEMENT

El și prin atitudinea lui, cum a venit, cum s-a prezentat, e un lider. E un jucător care are gândul doar la fotbal și, cu siguranță, sperăm să se vadă asta și pe teren. La nivel de pregătire, de atitudine, vezi că el e venit aici doar pentru fotbal” declara cu ceva timp în urmă Mario Niculae, managerul sportiv al dinamoviștilor, anunțând acest transfer.

Dusan Uhrin, descumpănit după înfrângerea de la Mediaș „Este foarte dificil”

Ajunși mai aproape ca niciodată de „matineu”, alb-roșii sunt obligați să pună punct seriei de 13 meciuri fără victorie printr-un succes pe teren propriu, cu Voluntari. Îi așteaptă, însă, un duel infernal, pentru că echipa lui Bogdan Andone s-a instalat confortabil pe ultimul loc ce asigură salvarea directă de la retrogradare și nu pare deloc dispusă să cedeze avansul de cinci puncte.

ADVERTISEMENT

Cât despre Dusan Uhrin, acesta nu își poate explica forma dezastruoasă pe care o traversează echipa sa. „Trebuie să vorbim cu jucătorii, rezultatul este foarte rău pentru noi, primim goluri foarte ușor. Situația e rea de când am venit aici. Până acum nu am ajutat Dinamo și este foarte dificil și pentru mine.

Vreau să văd mai mult de la jucători, nu este suficient pentru noi. Am făcut greșeli catastrofale. Nu pot să spun nimic despre asta pentru că nu înțeleg cum este posibil.

Fiecare meci e important pentru noi, eu sunt aici de o săptămână, n-am dormit bine de când am venit, vă spun cinstit”, a declarat antrenorul ceh la finalul partidei de la Mediaș, pierdută cu 1-4.

ADVERTISEMENT