News

Nunțile, controlate de ANAF. Au fost date amenzi de sute de mii de lei pentru organizatorii de evenimente

Nunțile, controlate de Fisc. Au fost date amenzi de sute de mii de lei pentru persoanele care nu au respectat legea și organizează evenimente.
09.09.2022 | 23:04
Nuntile controlate de ANAF Au fost date amenzi de sute de mii de lei pentru organizatorii de evenimente
Nunțile, controlate de Fisc. Au fost date amenzi foarte mari. Foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

ANAF a anunțat care au fost concluziile după verificarea peste 20.000 de contribuabili în primele opt luni ale acestui an. Iată ce amenzi au fost date pentru organizatorii de nunți!

Nunțile, controlate de Fisc. Au fost date amenzi de sute de mii de lei

În total au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 677 de milioane de lei, conform unui anunț făcut de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

“În primele 8 luni ale anului, practic ianuarie – august 2022, au fost vizaţi 20.188 de contribuabili, iar suma totală stabilită a fost de 677 de milioane de lei.

De asemenea, au fost înaintate organelor de urmărire penală 125 de acte de sesizare, valoarea lor fiind de 403,9 milioane de lei”, a spus Lucian Ovidiu Heiuş.

ADVERTISEMENT

Lucian Ovidiu Heiuş, președintele instituției, a spus că  au fost  înaintate organelor de urmărire penală 125 de acte de sesizare în valoare de peste 400 de milioane de lei.

Începând de pe 30 iunie 2022 au fost organizate acțiuni de control la persoanele care au în proprietate sau administrare spații care fac obiectul închirierii de către viitori miri sau părinții, pentru diverse evenimente, de la nunți la botezuri și majorate.

ADVERTISEMENT

Ce au analizat inspectorii de la Fisc

Ceea ce au verificat inspectorii de la Fisc a fost fiscalizarea veniturilor și aparatele de marcat electronice, și mai precis folosirea acestora, dar și existența documentelor pentru bunurile destinate comercializării.

Nu în ultimul rând s-a analizat și personalul care lucra la activitatea comercială respectivă. Amenzile date în acest caz au fost de ordinul sutelor de mii de lei.

ADVERTISEMENT

„În perioada 30 iunie – 28 august 2022, inspectorii DGAF au verificat 214 contribuabili şi au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale (43 amenzi şi un avertisment) în valoare totală de 564.789 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

  • amenzi contravenţionale în valoare totală de 476.885 lei; confiscări (numerar şi bunuri) în valoare totală de 87.904 lei;
  • s-a aplicat măsura suspendării activităţii în cazul a şase contribuabili (cinci pentru nedotare cu AMEF şi unul pentru nerespectarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal);
  • au estimat implicaţii fiscale în valoare de 41.119 lei”, a transmis ANAF referitor la amenzile date, într-un comunicat.
ADVERTISEMENT
Tags: