News

O altă femeie omorâtă de câine, în Bucureşti. De această dată s-a întâmplat în propria curte

O nouă tragedie în care a fost implicat un câine şi un om s-a petrecut în Bucureşti. O femeie a fost omorâtă luni de patrupedul pe care îl adoptase acum câteva luni de la ASPA.
20.02.2023 | 15:07
O alta femeie omorata de caine in Bucuresti De aceasta data sa intamplat in propria curte
O nouă femeie ucisă de câine, în Bucureşti
ADVERTISEMENT

O nouă tragedie în care a fost implicat un câine de talie mare a avut loc luni în Bucureşti. O femeie în vârstă de 53, din sectorul 3, a fost găsită fără suflare în propria curte, după ce ar fi fost ucisă de propriul patruped, pe care îl luase de la un adăpost în urmă cu patru luni.

Femeia a fost atacată când a vrut să-i dea câinelui de mâncare

Femeia ar fi fost atacată de câine când a mers la el să-i dea de mâncare. Vecinii au fost cei care au observat scena terifiantă şi au sunat la 112. Potrivit Poliţiei Capitalei, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată, luni, printr-un apel la numărul unic de urgenţă, de către un bărbat, despre faptul că în curtea unui imobil din Sectorul 3 o femeie este muşcată de un câine.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii au intervenit la faţa locului şi au stabilit faptul că victima, de 53 ani, era căzută în curtea imobilului, în stare de inconştienţă, având mai multe leziuni pe corp, iar într-una dintre camerele imobilului se afla un câine de talie mare. Agresiunea canină a fost observată de doi vecini. De asemenea, s-a stabilit faptul că victima venise la imobilul în care se afla câinele, pentru a-l hrăni pe acesta, luat în îngrijire, în urmă cu 4 luni”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Echipajul medical sosit la locul incidentului a constatat decesul femeii, trupul acesteia urmând a fi transportat la INML, pentru necropsie. Cercetările sunt continuate de către Serviciul Omoruri şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul şi pentru luarea măsurilor legale.

ADVERTISEMENT

Incidentul vine la doar câteva zile după un altul petrecut în zona Lacului Morii, unde o femeie a fost atacată de doi câini mari de luptă, rasa Cane Corso. Victima, care se plimba cu câinele pe digul de la Lacul Morii, a reușit să scape numai după ce, cuprinsă de panică, a sărit dincolo de dig, spre apă. Un cetățean care se plimba, de asemenea, pe dig i-a sărit în ajutor femeii.

Nu mai departe de deuminică, 19 februarie, un copil în vârstă de zece ani a ajuns la spital, duminică, după ce a fost atacat de mai mulţi câini pe o stradă din municipiul Botoşani. Potrivit Poliţiei, copilul avea mai multe răni şi a fost găsit pe marginea străzii. Din verificările efectuate a reieşit faptul că minorul, în timp ce se deplasa pe Strada Săvenilor, ar fi fost atacat de trei câini, care i-au creat mai multe leziuni, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

“Sunt leziuni importante, cu lipsă de ţesut. Pacientul este intubat şi ventilat mecanic, se află în stare critică. Va fi transferat către Secţia de terapie intensivă, pentru o acţiune multidisciplinară ce va avea ca prioritate salvarea sa şi reconstrucţia zonelor afectate de muşcături. Cea mai importantă este stabilizarea hemodinamică, care este importantă pentru salvarea vieţii lui”, a declarat Maria Belu, managerul spitalului Sf. Maria, din Iaşi, unde acesta a fost transferat ulterior.

De asemenea, pe 21 ianuarie, Ana Oroș, în vârstă de 43 de ani, a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. În luna aprilie a anului trecut, ea ajunsese la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.

ADVERTISEMENT