Life

O aplicație gratuită și utilă pentru turiștii români. Pot descoperi dacă o cazare există în realitate

Aplicația utilă și gratuită pentru românii care pleacă în vacanță. Îi va ajuta să verifice dacă o cazare există în realitate.
25.08.2023 | 17:33
O aplicatie gratuita si utila pentru turistii romani Pot descoperi daca o cazare exista in realitate
Cum se numește aplicația. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Mulți români s-au trezit în această vară că au plătit cazări care nu există în realitate. Ajunși în locul menționat pe site-ul hotelului sau pensiunii unde au achitat un avans, și-au dat seama că au căzut pradă unei înșelătorii. Din fericire, astfel de situații se vor putea evita, datorită unei aplicații, care nu doar că vine în sprijinul turiștilor, dar este și gratuită.

Aplicația care îi va ajuta pe turiștii români să verifice existența locurilor de cazare

Reprezentanții asociației InfoCons din România au creat o aplicație care să-i ajute pe turiști să verifice existența locului de cazare, unde vor să se bucure de vacanța visată. Opțiunea este valabilă atât la nivel național, cât și peste hotare.

ADVERTISEMENT

”Pleci în țară sau în străinătate ?! InfoCons vine în sprijinul tău și îți pune la dispoziție prin intermediul Aplicației GRATUITE InfoCons lista unităților de cazare autorizate din România, agențiile de turism autorizate din România, cât și unitățile de alimentație publică autorizate din România!”, au explicat reprezentanții InfoCons.

Aplicația gratuită InfoCons va afișa unitățile de cazare din țară și cele de peste hotare care aparțin de agenții din România. Totodată, prin intermediul ei se va putea vedea dacă unitatea de cazare este una care respectă legislația, astfel încât să evităm orice problemă în acest sens.

ADVERTISEMENT

”Această opțiune este disponibilă doar pentru România și Aplicația InfoCons trebuie setată din secțiunea Alege limba în limba RO. Indiferent de locație, însă, trebuie să ne asigurăm că locul în care ne vom petrece timpul liber sau vacanța respectă criteriile de clasificare conform legii și, de asemenea, să ne asigurăm că locația este autorizată, iar clasificarea obținută corespunde”, au mai transmis angajații InfoCons.

Cum se folosește aplicația?

Odată ce intri în aplicație, trebuie să accesezi secțiunea ”Verifică firmă turism”, iar aceasta îți va arăta toate informațiile despre unitatea de cazare vizată: dacă este una fictivă sau dacă nu funcționează conform normelor actuale.

ADVERTISEMENT

”Prin accesarea secțiunii Verifică firmă turism , disponibiliă în cadrul Aplicației GRATUITE InfoCons, consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic informații cu privire la acesta”, au mai comunicat reprezentanții InfoCons.

În luna iulie, o tânără care voia să se cazeze într-un hotel din Costinești a fost la un pas de a cădea în capcana unei escrocherii. I s-a cerut mai întâi un avans cât jumătate din plata integrală și când a început să ceară mai multe informații și-a dat seama că la mijloc este ceva putred, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Ciprian Enea, consultant în turism, ne sfătuiește să accesăm doar site-uri cunoscute pentru a ne rezerva o cazare. De evitat sunt cele pe care nu le știm sau proprietarii, fiindcă riscăm să plătim pe ceva inexistent. O platformă de rezervare renumită îți va oferi suportul necesar în cazul unei înșelătorii.

”(…) Platformele cunoscute practic sunt un intermediar, un suport de marketing între cel care are structura de cazare şi client. În cazul unor platorme cunoscute avem toate şansele ca platforma să-şi asume eşecul rezervării şi să ne putem recupera o parte din bani”, a transmis Ciprian Enea pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Averea ascunsă a Regelui Charles. Cât de bogat este monarhul
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au...
Cum a ajuns România pe mâna sovieticilor. Cine au fost cei care au decis soarta țării înainte de terminarea războiului