News

O bătrână din Vaslui de 103 ani a pus un hoț pe fugă după ce s-a prefăcut că moare. Bărbatul i-a pus o lumânare în mână și a plecat în grabă

O bătrână din Vaslui a speriat hoțul care intrase în casă să o jefuiască, prefăcându-se că moare. Hoțul a fugit, lăsând-o pe femeie în pace.
05.10.2022 | 19:37
O batrana din Vaslui de 103 ani a pus un hot pe fuga dupa ce sa prefacut ca moare Barbatul ia pus o lumanare in mana si a plecat in graba
Femeia din Vaslui, atacată de hoți. Foto: Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 103 de ani din Vaslui a reacționat așa în speranța că va fi lăsată în pace de hoț.

O bătrână din Vaslui s-a prefăcut că a murit cu hoțul în casă

Bărbatul a intrat în casa femeii și a lovit-o pe bătrână, după care i-a cerut banii. Bătrâna a reacționat într-un mod cu totul aparte, prefăcându-se că moare, conform Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT

”Eu o să mor. Costele, dă-mi oleacă de apă, să-mi sting sufletul”, i-a transmis aceasta hoțului. L-a strigat pe nume, fără să-l cunoască, însă acest gest se pare că l-a tulburat pe infractor.

În realitate, bătrâna s-ar putea să fi nimerit identitatea acestuia, pentru că aspectul fizic al bărbatului, cu toate că avea fața acoperită, semănau izbitor cu un anume tânăr din sat pe nume Costel.

ADVERTISEMENT

Tactica a funcționat pentru că bărbatul s-a speriat, i-a pus femeii în mână o lumânare, după care a fugit. Surprinzător, acesta a revenit brusc la cele creștine și nu a putut să se împace cu gândul că omoară o femeie nevinovată.

Femeia a ajuns oricum la spital cu trei coaste rupte și o ureche tăiată, însă a declarat că-l iartă pe făptaș. ”Eu îl iert. N-am nicio pretenție, dar Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el”, a transmis aceasta, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Tinca Baciu are 103 de ani și locuiește singură în Valea lui Bosie, astfel că hoțul a considerat-o ținta ideală. Bărbatul mascat a fost convins că a omorât-o pe femeie, astfel că a fugit văzând cu ochii, cu toate că era înarmat cu un cuțit.

”Când mã bãtea, eu i-am zis: tu crezi cã mie mi-e fricã de moarte? Nu-mi e. Sã fii tânãr si sã ajungi sã stâlcesti în casã un bãtrân, ca sã îti dea bani din sãrãcia lui, asta înseamnã cã tu, care vrei sã mã omori pe mine, esti deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le mãsoarã pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut si peste asta”, transmite Tinca Baciu.

ADVERTISEMENT

Cazul femeii nu este singular, majoritatea bătrânilor din satele din Vaslui trăind cu frica aceasta, că în orice clipă cineva poate să le intre în casă și să-i jefuiască. Asta, pentru că majoritatea tinerilor preferă să nu muncească și stau toată ziua la băut, așa cum remarcă și jurnaliștii de la Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT