News

O casă parohială a fost distrusă de un incendiu. Pompierii s-au luptat șapte ore cu flăcările

O casă parohială a fost distrusă de un incendiu. Pompierii s-au luptat șapte ore cu flăcările puternice până au reușit să stingă incendiul.
29.04.2023 | 16:04
O casa parohiala a fost distrusa de un incendiu Pompierii sau luptat sapte ore cu flacarile
O casă parohială a fost distrusă de un incendiu. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

O casă parohială a fost distrusă de un incendiu. Pompierii s-au luptat șapte ore cu flăcările puternice. Deși nu au existat persoane rănite, flăcările au afectat inclusiv un adăpost de animale și o gospodărie din apropiere. Din păcate animalele nu au fost salvate.

O casă parohială a fost distrusă de un incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au transmis că au fost nevoiți să trimită la fața locului, la o casă parohială din localitatea Cut, comuna Dumbrava Roșie, nu mai puțin de șase autospeciale de stingere, o autospecială intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT

“Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale şi o magazie dintr-o gospodărie şi la acoperişul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărescă (învecinată cu adăposul pentru animale), la acoperişul unei hale de depozitare a unui operator economic. Până la sosirea forţelor de intervenţie din casa parohială s-au autoevacuat o femeie şi doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis ISU Neamţ.

Conform News.ro, flăcările au distrus acoperișul casei parohiale, construit din lemn și acoperit cu tablă, precum și o suprafață de 400 de metri pătrați, alături de planşeul din lemn de la opt camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componenţa ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperişul anexei (casei parohiale) cu suprafaţă de 100 metri pătraţi şi aproximativ 200 kilograme de câlţ.

ADVERTISEMENT

Din păcate a ars și o magazie din lemn cu toate bunurile din interior (5 mc cherestea, 0,5 mc lem de foc, 100 de kilograme de cereale şi adăpostul pentru animale cu suprafaţa de 40 de metri pătraţi în care se aflau doi iepuri şi 37 de păsări). Așadar, pompierii nu au putut salva animalele aflate în interior.

ISU Neamț crede că, cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs de un cablu deteriorat sau neizolat corespunzător, care se afla în adăpostul pentru animale. Flăcările au fost stinse doar după șapte ore de intervenție a pompierilor.

ADVERTISEMENT

În același timp, o mașină lua foc în parcarea din fața Mănăstirii Prispol, acolo unde se află mormântul lui Arsenie Boca. Și aici pompierii au intervenit de urgență pentru că exista riscul ca incendiul să se extindă la celelalte mașini din parcare.

Conform Realitatea Hunedoara, autoturismul aparține unei familii care a venit în pelerinaj la Mănăstirea Prislop. ”Au intervenit pompierii din Bretea Romana și de la Hunedoara. Intervenția rapidă a pompierilor a facut ca focul să nu se extindă la celelalte autoturisme aflate în parcarea mănăstirii.

ADVERTISEMENT

După aproximativ o oră focul a fost stins. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit electric la compartimentul motor. Au intervenit 3 echipaje cu 3 autospeciale (inclusiv o ambulanță SMURD). Nu s-au înregistrat victime. Autoturismul a fost distrus în totalitate”, a transmis ISU Hunedoara, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT