News

O companie aeriană cântărește pasagerii îmbarcați la bordul avioanelor. Explicația acestei decizii

O companie aeriană din Noua Zeelandă cântărește pasagerii îmbarcați la bordul avioanelor. Care este explicația acestei decizii.
31.05.2023 | 15:28
O companie aeriana cantareste pasagerii imbarcati la bordul avioanelor Explicatia acestei decizii
Măsură revoluționară a unei companii aeriene: cântărește pasagerii urcați în avioane. Sursa foto: npr.org / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Compania națională aeriană din Noua Zeelandă cântărește pasagerii îmbarcați la bordul avioanelor. Care este scopul acestei decizii și ce se întâmplă cu datele culese de la călători.

Măsură revoluționară a unei companii aeriene: cântărește pasagerii urcați în avioane. Motivul deciziei

Cei care au călătorit cu avionul știu că este o normalitate cântărirea bagajelor pasagerilor atunci când se face un check-in pentru un zbor internațional. Ei bine, mai nou, în Auckland, pasagerii urcă și ei pe cântar înainte de a zbura în străinătate cu Air New Zealand.

ADVERTISEMENT

Scopul acestei decizii nu este de a identifica pasagerii care ar putea supraîncărca sau dezechilibra un avion. Compania aeriană spune că procesul face parte dintr-un sondaj pentru a culege informații din lumea reală.

Din motive de siguranță, trebuie să cunoaștem greutatea tuturor lucrurilor și a persoanelor de la bordul aeronavei”, afirmă compania neozeelandeză . Sondajul este solicitat de Autoritatea Aviației Civile a țării, a declarat compania aeriană într-un comunicat către NPR.org.

ADVERTISEMENT

Pasagerii nu trebuie să fie îngrijorați: greutatea lor nu va fi făcută publică

Cântărim tot ceea ce intră în aeronavă. De la marfă până la mesele de la bord și bagajele din cală, astfel încât piloții să poată cunoaște greutatea și echilibrul aeronavei”, spune Alastair James, specialist în controlul sarcinii pentru compania aeriană din Noua Zeelandă.

Greutatea unei persoane este o chestiune personală, privată. Compania aeriană îi asigură pe cei cântăriți că datele recoltate de cântarul din aeroport nu vor fi date publicității: ”Știm că a urca pe cântar poate fi descurajant. Vrem să ne asigurăm clienții că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea. Nici măcar noi.

ADVERTISEMENT

Este complet anonim. Este simplu, este voluntar și, dacă ne dați informații, ne veți ajuta să vă ajutăm să zburați în siguranță și eficient, de fiecare dată”, spune același Alastair James.

Acest proces de cântărire are loc înainte ca pasagerii să ajungă la poarta de îmbarcare. El este opțional. Astfel, cei care nu vor să ia parte la sondaj pot să-l omită pur și simplu. Scopul inițiativei este de a obține date de la cel puțin 10.000 de pasageri.

ADVERTISEMENT

Procedura din Noua Zeelandă este una mult diferită față de o alta mult mai controversată din Samoa. În 2013, Samoa Air a vrut să taxeze în plus biletul fiecărui pasager în funcție de greutatea acestuia.

ADVERTISEMENT