News

O companie oferă angajatelor 70.000 de euro pentru fiecare naștere. Țara în care femeile au această oportunitate

70.000 de euro pentru fiecare naștere, acordați tuturor angajatelor. Firma vrea să ajute la rezolvarea problemei ratei scăzute a natalității.
26.02.2024 | 21:12
O companie ofera angajatelor 70000 de euro pentru fiecare nastere Tara in care femeile au aceasta oportunitate
O companie oferă angajatelor 70.000 de euro pentru fiecare naștere. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O companie oferă angajatelor 70.000 de euro pentru fiecare naștere, cu scopul de a ajuta la creșterea natalității în țară. Având în vedere numărul scăzut al nașterilor, firma vrea să motiveze femeile să aibă mai mulți copii.

70.000 de euro pentru fiecare naștere. Banii sunt acordați de o companie tuturor angajatelor

Se întâmplă în Coreea de Sud, aici unde este cea mai scăzută rată de fertilitate din întreaga lume. Booyoung Group, compania care promite 70.000 de euro angajatelor, pentru fiecare copil născut, își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

ADVERTISEMENT

Din 2021 și până în prezent, angajatorul a plătit 4,8 milioane de euro sub formă de sumă forfetară, potrivit Euronews.com. Directorul firmei susține că dacă se va menține rata scăzută a natalității, va apărea o criză existențială la nivelul național.

Astfel, forța de munca va scădea și, implicit, și forța din domeniul apărării. Datele Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană arată că aici există cea mai mică rată de fertilitate din lume, de circa 0,7 nașteri la o femeie fertilă.

ADVERTISEMENT

„Viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei”

Fenomenul are loc, în special, din cauza faptului că populația are o altă viziune asupra familiei, cred specialiștii. Totodată, creșterea copiilor presupune un cost ridicat, iar femeile sunt descurajate de implicarea redusă a bărbaților în ceea ce privește creșterea minorilor.

„Cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii. Viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment. Iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei”, a explicat Insill Yi, președinta Institutului pentru viitorul populației din Peninsula Coreeană.

ADVERTISEMENT

Experții se așteaptă ca și alte companii să inițieze astfel de acțiuni. Acordarea unor astfel de sume angajatelor ar ajuta și la creșterea forței de muncă, pe termen lung. „Este posibil ca acestea să întâmpine dificultăți în recrutarea angajaților. Dar un alt aspect este că dispar consumatorii”, a adăugat Yi.

Una dintre femeile care au beneficiat de programul implementat de compania Booyoung susține că acești bani o ajută să aibă „liniște sufletească”. „Dacă bebelușul nostru vrea să facă ceva în viitor, îl putem sprijini fără să ne facem griji”, a transmis Semi Hong, manager de resurse umane la Booyoung.

ADVERTISEMENT

Mai mult, compania ia în calcul ca angajatelor care vor avea trei copii să li se acorde posibilitatea de a alege între bani pentru fiecare minor sau o casă permanentă de închiriat. Condiția este ca statul să ofere terenul pe care să fie construită locuința de firma Booyoung.

 

ADVERTISEMENT