News

O comună din România are decorațiuni de Crăciun în valoare de 30.000 de euro. Primarul: „În rest, avem de toate!”

Care este comuna cu decorațiuni de Crăciun în valoare de 30.000 de euro, adică circa 150.000 de lei. Iată ce a avut de spus primarul din această localitate.
24.12.2021 | 12:10
O comuna din Romania are decoratiuni de Craciun in valoare de 30000 de euro Primarul In rest avem de toate
ADVERTISEMENT

Primăria din comuna Plugari din Iași nu s-a uitat la bani când a cumpărat decorațiunile de Crăciun din acest an.

Tocmai de aceea, valoarea totală a investiției se ridică la circa 30.000 de euro, dar primarul spune că nu avea pe ce altceva să mai dea banii, având în vedere că în localitatea pe care o păstorește este totul deja pus la punct.

ADVERTISEMENT

Circa 150.000 de lei, dați pe iluminatul de Crăciun

Cei circa 150.000 de lei au fost cheltuiți pentru ca toți locuitorii să se bucure de un iluminat festiv de poveste.

Păcat că sunt numai 3.700 de locuitori în cele trei sate ale comunei. De altfel, această sumă este a doua cea dată de o localitate rurală din țara noastră pentru luminițele de Crăciun, relatează Libertatea.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc în acest top al localităților care au alucat sume impresionante pentru decorațiuni este comuna Jucu, din Cluj-Napoca, unde s-au dat 130.000 de euro.

Totuși, zona aceasta este una caracterizată de industrie, așa că aici suma de bani ar fi oarecum justificată, spre deosebire de comuna Plugari din Iași, unde, așa cum am menționat și numărul locuitorilor este unul mic.

ADVERTISEMENT

Ce spune primarul despre achiziția luminițelor de sărbători

Primarul din această comună spune că toate lucrurile sunt deja rezolvate, astfel că primăria nu mai avea pe ce să cheltuie banii, în afară de decorațiunile de sărbători.

Mai mult decât atât, el chiar a enumerat ce a reușit să facă în această localitate: de la apă, la un cămin cultural renovat și chiar la un afterschool care urmează să fie deschis cât de curând, în luna viitoare.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru care lipsește din această comună sunt niște kilometri de drumuri care nu au încă asfalt, dar deja și acest lucru este pe cale să fie rezolvat.

„Dacă ați fost la noi în comună, ați văzut că nu prea mai avem ce face. Avem apă, avem iluminat public, un cămin cultural proaspăt recepționat, un after school pe care urmează să-l deschidem într-o lună de zile.

Avem doar câțiva kilometri de drumuri neasfaltate, dar am depus proiect pentru ele pe Anghel Saligny. În rest, avem de toate”, a spus primarul din comuna Plugari din Iași, Paul Mursa, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT