News

O cunoscută marcă de înghețată, retrasă de pe piață. S-au descoperit urme de oxid de etilenă

Una dintre cele mai cunoscute mărci de înghețată a fost retrasă de pe piață. Este vorba despre înghețata de ciocolată Carrefour BIO.
02.10.2021 | 15:35
O cunoscuta marca de inghetata retrasa de pe piata Sau descoperit urme de oxid de etilena
O cunoscută marcă de înghețată, retrasă de pe piață. S-au descoperit urme de oxid de etilenă
ADVERTISEMENT

Alarmă în unul dintre cele mai mare magazine din România. S-a descoperit că înghețata de ciocolată Carrefour BIO a fost contaminată cu oxid de etilenă.

Producătorul a trimis o informare spre ANSVSA, iar produsul a fost retras de la vânzare.

Cei care au cumpărat înghețata din lotul contaminat sunt sfătuiți să nu o consume.

O cunoscută marcă de înghețată, retrasă de pe piață. S-au descoperit urme de oxid de etilenă

În ultima perioadă mai multe produse au fost retrase de pe piață, acestea fiind contaminate cu tot felul de substanțe nocive.

ADVERTISEMENT

Ultimul produs despre care s-a aflat că este contaminat este înghețata de ciocolată Carrefour BIO de 900 ml. Producătorul a anunțat că aceasta a fost contaminată cu oxid de etilenă, potrivit unui comunicat remis de ANSVSA. Imediat produsul a început să fie retras de la vânzare.

“Motivul rechemării: prezenta oxid de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor – guma de carruba”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele care au cumpărat acest produs au fost sfătuite să nu-l consume. Îl pot duce înapoi la magazinul de unde l-au cumpărat sau pur și simplu să-l arunce.

Loturile care au probleme sunt:

Lot: PL0036051101 ; DDM: 28.02.2022

Lot: PL0036053701 ; DDM: 28.02.2022

Lot: PL0036063101; DDM: 28.02.2022

Contravaloarea le va fi returnată clienților fără ca aceștia să fie obligați să prezinte bonul.

ADVERTISEMENT

Mai multe feluri de înghețată și dulciuri, retrase

În ultimele luni au fost descoperite nereguli la mai multe produse. Au fost retrase sortimente de înghețată, dar și alte dulciuri. Toate au fost contaminate cu oxid de etilenă. Printre acestea s-au numărat înghețata Milka, Kit Kat, Bounty sau Twix.

De asemenea, în acest an au fost retrase și mai multe sortimente de suc pentru copii. Și acesta conținea aceeași substanță extrem de periculoasă.

ADVERTISEMENT

Toate aceste produse conțin un aditiv care se numește roșcovă sau caruba care a fost contaminat cu oxid de etilenă. Acesta este un pesticid extrem de periculos, cancerigen, care a fost interzis în mai multe țări din Europa.

Comisia Europeană anunța în urmă cu câteva luni că toate produsele care conțin aditivul roșcovă  vor trebui retrase de pe piața europeană chiar dacă nu prezintă urme de oxid de etilenă.

ADVERTISEMENT