Life

O destinație de vacanță iubită de români, mai scumpă cu 20%: „Vom avea o creştere a tarifelor”

O destinație de vacanță foarte iubită de români ajunge să fie mai scumpă cu 20 % în vara acestui an. Iată la ce prețuri ar trebui să ne așteptăm.
03.04.2023 | 11:07
O destinatie de vacanta iubita de romani mai scumpa cu 20 Vom avea o crestere a tarifelor
O destinație de vacanță iubită de români, mai scumpă cu 20%! Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

O destinație de vacanță iubită de români va fi mai scumpă cu 20% în această vară. Se așteaptă o creștere considerabilă a tarifelor.

O destinație de vacanță iubită de români, mai scumpă în 2023

O destinație de vacanță preferată de români pe timp de vară va fi mai scumpă în acesta. Este vorba despre Turcia, unde prețurile vor fi majorate cu circa 20 % din vara anului 2023.

ADVERTISEMENT

Specialiștii se așteaptă ca în această țară să ajungă în vara aceasta până la zeci de mii de turiști români. Scumpirea vacanțelor nu este un lucru singular pentru Turcia. Acestea s-au scumpit în toată lumea.

Așadar, vacanțele vor fi mai scumpe în vara anului 2023 față de ceilalți ani, tot din cauza inflației. Chiar și așa, specialiștii sunt de părere că există oferte pentru buzunarele românilor dornici de a pleca în vacanță. Antalya este una dintre cele mai vizitate zone de români și se așteaptă ca aici să fie circa 70000 sau 80000 de români.

ADVERTISEMENT

“În toată lumea vorbim despre o inflaţie foarte mare, nu doar în Turcia. Turcia se integrează foarte bine în lume şi bineînţeles că şi aici avem o inflaţie foarte mare şi fiecare hotel încearcă să facă faţă. În primul rând, serviciile sunt foarte importante şi nu poţi să tai din servicii fiindcă pentru asta vin turiştii, până la urmă.

În primul rând să ne gândim la raportul dintre preţ şi calitate, unde Turcia stă foarte bine. Fiecare turist poate să îşi găsească o vacanţă foarte frumoasă. Vom avea o creştere a tarifelor de vacanţă undeva la 20%, dar nu numai în Turcia, ci în toată lumea”, a spus Mahir Ahmetoglu, directorul unei agenții de turism, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Când ar trebui să mergem în Turcia pentru a găsi prețuri mai mici

Un alt lucru important de luat în calcul este faptul că în luna iunie se vor găsi tarife mai mici. Vacanțele sunt cu atât mai ieftine cu cât le luăm mai devreme, spre exemplu în toamnă pentru anul următor.

Anul trecut în Antalya au călătorit 245.000 de turiști români, cei mai mulți venind Din marile orașe ale țării București, Cluj, Iași, Timișoara.

ADVERTISEMENT

Prețurile vacanțelor din Antalya pentru un pachet de șase nopți cu totul inclus, de la cazare la masă și zbor, pornesc de la Circa 700 de euro de persoană.

ADVERTISEMENT
Tags: