Sport

„O eroare care a condus la o altă eroare”. Mircea Lucescu, după fazele controversate din FCSB – Farul 1-1: „A dat în compensație”

Mircea Lucescu a comentat fazele controversate de arbitraj din meciul FCSB - Farul, scor 1-1, din etapa a 24-a din SuperLiga.
06.02.2024 | 21:28
O eroare care a condus la o alta eroare Mircea Lucescu dupa fazele controversate din FCSB  Farul 11 A dat in compensatie
Mircea Lucescu a comentat fazele controversate din derby-ul FCSB - Farul 1-1. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Arbitrajul românesc a revenit în atenția publicului după deciziile controversate de la derby-ul FCSB – Farul, scor 1-1, în etapa cu numărul 24 din SuperLiga. Mircea Lucescu susține că arbitrii au greșit atât la golul anulat lui Louis Munteanu, cât și la penalty-ul acordat Farului în prelungiri.

„O eroare care a condus la o altă eroare”. Mircea Lucescu, după fazele controversate din FCSB – Farul 1-1: „A dat în compensație”

Louis Munteanu a marcat în minutul 57 al derby-ului cu FCSB din pasa lui Dussaut. Reușita atacantului de la Farul a fost anulată după 7 minute de analiză în camera VAR pentru ofsaid. În cele din urmă, CCA a recunoscut că a avut loc o greșeală și că golul ar fi trebuit să fie validat.

ADVERTISEMENT

De aceeași părere este și Mircea Lucescu. Antrenorul român susține că arbitrii „s-au scos” după penalty-ul acordat în prelungiri. Horațiu Feșnic a fost chemat la margine de Andrei Chivulete pentru a revedea un presupus fault al lui Joyskim Dawa asupra lui Mihai Popescu. „Il Luce” consideră că nu se impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri.

„Un meci bun, două echipe echilibrate. Una cu jucători superiori ca nivel valoric, cum e Steaua (n.r. FCSB). Eu zic Steaua. Se va ajunge la un moment dat la ideea de a avea o singură echipă.

ADVERTISEMENT

Un exemplu negativ este Dinamo în momentul de față, care are 3 echipe. Nu fac decât să-și împartă suporterii. A fost un meci bun. Golul anulat nu se justifică. Primul care a atacat mingea (n.r. Joyskim Dawa) era în careu cu un metru, iar cel care a marcat (n.r. Louis Munteanu) a fost în afara careului, cu piciorul împins în față, dar era în afara careului.

A fost o eroare care a condus la o altă eroare. Nu a fost penalty. Săritura fundașului central a fost perfect valabilă. A dat în compensație cu siguranță. Rezultatul este echitabil, chiar dacă Steaua a avut mai multe șanse de a marca. 

ADVERTISEMENT

„După FCSB – Farul a urmat Brentford – Manchester City și se vedea diferența”

Mă așteptam la mai mult de la un astfel de meci. Se vedea că jucătorii au evoluat sub presiunea punctelor. Au făcut greșeli copilărești tehnice, pase date la adversar din situații foarte simple. Dorința noastră este să jucăm cu echipele mari.

Imediat a urmat Manchester City și Brentford și se vedea diferența la nivel tehnic. Joci cu ei și încerci să câștigi. Meciul a fost antrenant, ambele echipe și-au dorit foarte mult”, a declarat Mircea Lucescu, la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

„Nu știu cum. Se va ajunge la o înțelegere. În felul acesta diminuăm din valoarea echipelor noastre atunci când nu reușim să ne concentrăm pe o singură direcție, atunci când nu avem un singur scop. E dificil”, a mai spus Mircea Lucescu despre conflictul FCSB – CSA Steaua.

ADVERTISEMENT