News

O falsă clarvăzătoare din Italia ar fi fugit în România. Gisella Cardia susținea că vorbește cu Fecioara Maria

O escroacă din Italia, care pretindea că vorbește cu Fecioara Maria a fugit cu banii credincioșilor. Femeia s-ar afla în România
11.04.2023 | 10:37
O falsa clarvazatoare din Italia ar fi fugit in Romania Gisella Cardia sustinea ca vorbeste cu Fecioara Maria
Gisella Cardia susținea că vorbește cu Fecioara Maria Sursa foto: viterbotoday.it
ADVERTISEMENT

După ce un anchetator privat a depus o plângere la procuratura din Civitavecchia, susținând că Fecioara Maria plângea de fapt cu lacrimi din sânge de porc, femeia a dispărut din peisaj. Gisella Cardia ar fi părăsit Italia cu destinația România.

O falsă clarvăzătoare din Italia ar fi fugit în România

În ultimele zile, un detectiv particular a făcut cunoscut faptul că a descoperit, grație unor analize, că lacrimile Madonei din Trevignano ar fi fost făcute cu sânge de porc. Și a depus o plângere la Procuratura din Civitavecchia împotriva Gisellei Cardia, autointitulata clarvăzătoare care pretinde că este în contact cu Fecioara Maria.

ADVERTISEMENT

De atunci, climatul din jurul fostei femei de afaceri siciliene, care s-a mutat la Trevignano după ce a dat faliment, s-a schimbat. Atât de mult încât femeia de 53 de ani a dispărut din peisaj. La început s-a spus că se află în rugăciune și reculegere la mănăstirea San Vincenzo, din Bassano, aflată în apropiere, relatează publicația Vanity Fair.

După ce s-a constatat că nu se afla în mănăstire, a apărut ipoteza unei evadări în străinătate cu bani de la credincioși. Unii “pocăiți” au declarat pentru Fanpage că femeia și soțul ei, Gianni, “au retras o sumă mare de bani din bancă, atât din contul personal, cât și din cel al asociației”, organizația non-profit La Madonna di Trevignano Romano, “au deconectat utilitățile casei închiriate” și “au părăsit Italia cu mașina”: “Probabil că s-au alăturat vărului Gisellei în România”.

ADVERTISEMENT

Alții sunt convinși că femeia de 53 de ani se află fie în Polonia, unde are un mare număr de adepți, fie în Sicilia natală. Avocatul lui Cardia, Anna Orlando, oferă o altă versiune a poveștii: ”Gisella nu a fugit, nu este în străinătate, ci în Italia. Ea trăiește baricadată de teama de a fi atacată. Nu este cazul, dar chiar dacă ar fi plecat de Paște, ca mulți alți italieni, unde ar fi fost problema?”. Unde se află, așadar, autointitulata clarvăzătoare rămâne un mister.

Femeia susținea că vorbește cu Fecioara Maria

Femeia, pe numele real Maria Giuseppa Scarpulla, susține că vorbește cu Fecioara Maria încă din 2016, când o mică Madonă pe care o luase de la Medjugorje a început să plângă apă și sânge.

ADVERTISEMENT

Nu numai atât: potrivit relatărilor celor care au crezut-o, are stigmate, a rămas însărcinată prin Duhul Sfânt și face minuni: de la înmulțirea de pizza și găluște până la vindecări. Dar relația cu adepții ei a început să se fisureze în ultimele zile . Mulți “pocăiți” o acuză acum pe Cardia că le ia banii fără să primească vreodată beneficii în schimb.

De când adepții fostei femei de afaceri au început să denunțe fraude și înșelăciuni, chiar și biserica a fost nevoită să ia o poziție oficială: episcopul de Civita Castellana, monseniorul Marco Salvi, a înființat “o comisie de anchetă, menită să investigheze posibila fenomenologie a faptelor care se petrec de ceva timp la Trevignano Romano, decizie care a venit după consultarea organismelor de conducere ale diecezei”.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi afirmația că lacrimile Maicii Domnului din Trevignano erau compatibile “ca și consistență, culoare și densitate cu sângele de porc”. Și apoi autointitulata clarvăzătoare, așteptată pe 8 mai la audierea de la tribunalul din Civitavecchia, a dispărut.

ADVERTISEMENT
Tags: