Life

Fabrica din România care a dat o adevărată lovitură. Va produce bocanci pentru soldații unei țări importante din UE

Întreprinderea românească care a obținut un succes uriaș. Are în plan să realizeze bocanci pentru soldații unui teritoriu cunoscut din UE.
18.12.2023 | 14:40
Fabrica din Romania care a dat o adevarata lovitura Va produce bocanci pentru soldatii unei tari importante din UE
Întreprinderea românească care a obținut un succes uriaș. Are în plan să realizeze bocanci pentru soldații unui teritoriu cunoscut din UE. Sursa foto: meinbezirk.at
ADVERTISEMENT

Fabrica din România care a dat o adevărată lovitură. Va produce bocanci pentru soldații unei țări importante din UE. E cea mai mare comandă primită vreodată de o companie de acest fel în ultimii 70 de ani.

Întreprinderea românească care a obținut un succes uriaș. Are în plan să realizeze bocanci pentru soldații unui teritoriu cunoscut din UE

Întreprinderea românească care a obținut un succes uriaș. Are în plan să realizeze bocanci pentru soldații unui teritoriu cunoscut din UE. În următoarea perioadă trebuie să producă pe bandă rulantă mai multe perechi de încălțăminte.

ADVERTISEMENT

O companie din Oradea, înființată în anul 2017, urmează să livreze 35.000 de perechi în următorii 2 ani celor care lucrează în serviciul militar din Austria. Încălțămintea este proiectată de specialiștii din Viena, modul de lucru fiind unul special.

Mai exact, pielea care mai întâi este decupată, este întărită cu materiale autoadezive și cusută cu ace mici. În felul acesta va fi impermeabilă. De asemenea, cataramele șireturilor sunt antirugină, lucru cerut de proiectanţii austrieci.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții fabricii au declarat că până la mijlocul anului viitor trebuie să livreze 13.000 de perechi de bocanci pentru armata austriacă. Pentru a se îndeplini acest obiectiv important 38 de angajați din fabrică lucrează la foc continuu.

În prezent, bocancii vor fi produşi la ultimul nivel al unei clădiri cu trei etaje din centrul orașului Oradea. O singură pereche de încălțăminte pentru armata austriacă este gata într-un timp de producție de 120 de minute.

ADVERTISEMENT

O singură pereche de ghete pentru militarii din Austria are un preț de 140 de euro. Făcând un calcul simplu, toate cele 35.000 de perechi care urmează să fie produse până în 2025 au un cost ridicat la 4,9 milioane euro.

Bocanci produși în România, pentru militarii austrici

Bocancii produși în România pentru militarii austrieci au stârnit un val de controverse în contextul în care țara nu a fost de acord cu aderarea națiunii noastre la Schengen. Oficialii din Austria au dezvăluit că decizia a fost luată doar din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

Firmele austriece ar fi cerut mai mulți bani pentru producerea bocancilor. Fabrica din Oradea a câștigat acest drept printr-o licitație la nivel european, unde s-a impus în fața concurenței puternice. În acest context primele ghete de luptă au ajuns deja în picioarele soldaților.

Acest lucru s-a întâmplat cu ocazia zilei naționale a țării și au fost livrate chiar de preşedintele statului, Alexander Van der Bellen. Aceștia au ajuns la soldații austrieci din cadrul Batalionului 35 Panzergrenadier.

„Siguranța soldaților noștri este prioritatea noastră principală, iar achiziționarea noilor bocanci de luptă este un pas în continuare în această direcție. Cu noile ghete de luptă nu investim doar în protecția soldaților noștri.

Investim și în performanța și pregătirea lor operațională. Ei își pot îndeplini sarcinile în mod eficient și în siguranță doar cu echipamente optime”, a declarat ministrul Apărării din Austria, Klaudia Tanner, conform bihorjust.ro.

ADVERTISEMENT