News

O familie de români și-a pierdut copilul pe masa de operație. Medicii, acuzați de ucidere din culpă

Doi medici și o moașă de la o clinică din Capua, Italia, sunt acuzați de ucidere din culpă, pentru că ar fi cauzat moartea unui copil român. Aceștia au întârziat inutil cezariana cu 15 minute.
08.07.2022 | 16:34
O familie de romani sia pierdut copilul pe masa de operatie Medicii acuzati de ucidere din culpa
Trei medici, acuzați de ucidere din culpă în Italia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Medicii au întârziat cezariana unei femei cu 15 minute, ceea ce a dus la decesul unei fetițe nou-născute, unicul copil al familiei. Tribunalul din Santa Maria Capua Vetere a decis că medicii și moașa vor fi puși sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Trei medici, acuzați de ucidere din culpă

Potrivit procurorului Sergio Occhionero, medicii ginecologi Felice Foresta și Rosa di Meo, alături de obstetricianul Roberta Merola, de la Clinica Villa Fiorita din Capuanu nu au grăbit, așa cum trebuia, procedurile necesare pentru a pregăti nașterea. Așadar, nu au evitat decesul nou-născutului, situație de neimaginat în anul 2022.

ADVERTISEMENT

Incidentul nedorit a avut loc în 3 octombrie 2015, când un cuplu de români cu reședința în Teano, a mers la clinica Villa Fiorita pentru a da naștere copilului. La ora 12:07, femeia a simțit dureri, astfel că medicii au observat modificări ale ritmului cardiac la copilul nenăscut, care ar fi trebuie să fie considerate alerte.

Acestea nu au fost luate în considerare, totuși, iar la ora 15:10 copilul a fost născut mort. Potrivit Adevărul, în prima jumătate a lunii septembrie vor fi audiați primii martori ai apărării.

ADVERTISEMENT

În echipa apărării sunt angajați avocații Mario Palmirani, Vincenzo Cortellessa, Carlo Perrotta şi Paola Santantonio pentru inculpaţi. De asemenea, clinica medicală va reprezentată de avocatul Davide Pascarella.

În România, un medic a fost condamnat pentru ucidere din culpă pentru că i-a administrat unei paciente Algocalmin, deși femeia era alergică.

ADVERTISEMENT

Claudia Niță, medic specialist al Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, a fost condamnată la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare într-un dosar ce vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis în acel moment autoritățile.

Pe fondul pandemiei de Covid-19, tot mai mulți medici au ajuns să fie amenințați de către pacienții nemulțumiți pe modul în care aceștia își fac meseria.

ADVERTISEMENT

“Mulți dintre colegii mei ajung să fie înregistrați, să fie agresați verbal. Acum, la ora 14.00, ( joi, 13 ianuarie – n.red.) mă duc la Poliție, pentru un dosar de omor din culpă.

Într-un dosar penal deschis de curând sunt chemați 100 de colegi să dea declarații. Toți cei care au îngrijit un anumit pacient”, explica Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti.

ADVERTISEMENT