Life

O femeie a născut acasă, din cauza ninsorii, în Botoșani. Medicii au ținut legătura cu ea prin apel video

O româncă a devenit mamă asistată de doctori prin apel video. Totul s-a întâmplat din cauza zăpezii abundente din Botoșani.
06.04.2023 | 12:51
O femeie a nascut acasa din cauza ninsorii in Botosani Medicii au tinut legatura cu ea prin apel video
O româncă a devenit mamă asistată de doctori prin apel video. Totul s-a întâmplat din cauza zăpezii abundente din Botoșani. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

O femeie a născut acasă, din cauza ninsorii, în Botoșani. Medicii au ţinut legătura cu ea prin apel video pentru a duce la bun sfârșit intervenția pentru că nicio Ambulanță nu a reușit să ajungă în localitatea respectivă.

O româncă a devenit mamă asistată de doctori prin apel video. Totul s-a întâmplat din cauza zăpezii abundente din Botoșani

O româncă din localitatea Coțușca, județul Botoșani, a devenit mamă fiind asistată de doctori prin apel video. Totul s-a întâmplat din cauza zăpezii abundente care s-a depus în strat foarte mare în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a mai reușit să ajungă la o unitate medicală când i-a venit sorocul. Nicio Ambulanță nu a putut să ajungă la timp în zona respectivă, motiv pentru care cadrele medicale i-au fost alături de la distanță.

Medicii au intervenit prin apel video și i-au dat instrucțiuni pentru a nu fi în pericol în timpul nașterii. În plus, pe toată durata intervenției s-au asigurat că totul decurge normal și că bebelușul vine pe lume cum trebuie.

ADVERTISEMENT

Până la urmă femeia a născut în prezența a două persoane care au mai asistat la nașteri. Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență s-a luat legătura cu două femei care au mai asistat la nașteri.

Una dintre acestea a urmat întocmai indicațiile date de personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să nască. Localnica din județul Botoșani, în vârstă de 41 de ani, a adus pe lume o fetiță sănătoasă, care cântărește 2,8 kg.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, aceasta a devenit mamă pentru a patra oară. ISU Botoșani a anunțat că asistentul medical din localitatea alăturată nu a ajuns la timp pentru că a rămas înzăpezit. Mama și nou-născutul sunt în stare bună.

Cod roșu de ninsori și viscol în luna aprilie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de ninsori și viscol în luna aprilie pentru prima oară în istorie. Acesta a vizat județele Botoşani, Iaşi, Suceava şi Neamţ și a fost prelungit până în urmă cu puțin timp.

ADVERTISEMENT

Mai multe zone din țară au fost sub avertizare de viscol puternic, cu rafale de 75-85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită. De asemenea, meteorologii au anunțat că vizibilitatea a fost redusă spre zero.

ADVERTISEMENT
Tags: