News

O femeie de 84 de ani, răpită de Hamas. Rudele sunt disperate: ”Ar putea fi bunica oricui. Nu se știe când va fi sfârșitul”

Rudele unei israelience de 84 de ani nu mai știu nimic despre ea de două săptămâni. De unde a fost răpită femeia de Hamas
23.10.2023 | 08:08
O femeie de 84 de ani rapita de Hamas Rudele sunt disperate Ar putea fi bunica oricui Nu se stie cand va fi sfarsitul
Femeia a fost răpită în urmă cu două săptămâni Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Femeia a fost răpită sub amenințarea armei. Rudele sale au văzut o înregistrare video în care bunica lor apare scoasă din casă sub amenințarea armei și lovită.

O femeie de 84 de ani, răpită de Hamas

Israelianca a dispărut în sâmbăta în care au avut loc masacrele din kibbutzurile din Israel. De atunci, familia femeii nu a mai reușit să o contacteze.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, nu avem nicio informație despre ea. Ea a dispărut sâmbătă dimineață și de atunci, din acea clipă, nu am mai avut nicio legătură. Tot ce știm este că a răspuns cineva la telefon, a spus ‘Hamas’ și a închis telefonul. Şi un video despre ea în care ea apare scoasă afară din casă sub amenințarea armei, lovită”, a povestit Assaf Hazar la Antena 3 CNN.

Soţia bărbatului este nepoata femeii răpite de teroriștii Hamas. Assaf Hazar a mai spus că femeia se află printre cei peste 200 de ostatici, femei, bătrâni, copii răpiți de Hamas și ținuți în condiții inumane.

ADVERTISEMENT

“Ar putea fi bunica oricui. E doar o femeie bătrână, de 84 de ani. O bunică. Ar putea fi bunica ta, a mea, a oricui. Au luat copiii, au luat bătrâni, au luat bolnavi, au luat invalizi, i-au împușcat, au luat 200 și ceva de ostatici. Şi nu se ştie când va fi sfârşitul. Sunt atâtea zile de când nu știm nimic unde este bunica. Este inuman”, a mai declarat el.

Israelianul nu vede nici o justificare pentru ceea ce a făcut Hamas și spune că, din punctul lui de vedere, cei din Hamas nu luptă pentru libertate.

ADVERTISEMENT

“Nu este luptă pentru libertate. Nu există niciun motiv, nicio justificare să faci așa ceva. Încă ceva: în Fâșia Gaza nu este nici măcar o singură persoană, niciun singur evreu. Ei locuiesc în propria lor porțiune de teren. Şi au ieșit din terenul lor, din zona lor. Au venit să îmi ia bunica, au luat copii, i-au împușcat”, a mai spus Assaf Hazar.

Bărbatul a mai declarat că, cei care pun întrebarea dacă intrarea armatei israeliene în Gaza ar trebui amânată pentru a evita ca Hamas să folosească ostaticii drept scut uman ”nu înțeleg poporul evreu”.

ADVERTISEMENT

“Mie nu-mi pasă mai mult de bunica mea decât îmi pasă de bunica altcuiva pe care Hamasul l-ar ţine ca scut uman. Îmi pare rău pentru fiecare om în vârstă,  pentru fiecare copil care moare acum în Gaza, la fel de mult. Îmi pare rău și de cei din de partea cealaltă, ca și a noastră.

Deci, dacă ei ar intra și vom intra în Gaza ca să ne scoatem oamenii de acolo, îmi pare rău dacă cineva va fi ucis, chiar dacă ar fi ucisă și bunica mea sau a altcuiva. Dar războiul ni s-a impus, nu l-am impus noi și îl vom termina”, a subliniat Assaf Hazar.

ADVERTISEMENT
Tags: