News

O fetiță din Cluj, filmată în timp ce se balansa pe un leagăn improvizat pe balconul unui apartament, la etajul trei: “Mi-a stat inima în loc”

Scene șocante, surprinse într-o localitate din județul Cluj. O fetiță a fost filmată în timp ce se balansa pe un leagăn improvizat, pe balconul unui apartament, la etajul trei.
18.05.2023 | 21:20
O fetita din Cluj filmata in timp ce se balansa pe un leagan improvizat pe balconul unui apartament la etajul trei Mia stat inima in loc
Distracții periculoase în Cluj. Foto: Captura TikTok.
ADVERTISEMENT

O fetiță din Cluj a fost filmată în timp ce se balansa cu putere într-un leagăn improvizat pe balconul deschis al unui apartament. Copila nu a fost supravegheată și în orice moment putea să cadă în gol. Momentul a fost surprins de un clujean. Bărbatul și-a făcut scenarii sumbre când a văzut că fetița este protejată doar de “niște sticlă” care poate fi spartă foarte ușor cu piciorușele ei.

Scene șocante, surprinse într-un cartier din Cluj

“Ziceți voi dacă e normal ce a făcut părintele acela? I-a făcut un leagăn la etajul 3 și fata se dă, se dă și, din ce văd, numai niște sticlă o protejează (…) Vai de capul meu! Și se și împinge cu picioarele”, comentează autorul filmulețului.

ADVERTISEMENT

Filmulețul a fost postat pe TikTok și a stârnit reacții aprinse. Internauții au venit cu critici dure și au lăsat zeci de comentarii acide: “Atunci când îți e lene sa te duci cu copilul în parc…mâine îi face și o tiroliană”; “Eu muream și înviam de 10 ori să îmi văd copilul acolo. Poate sunt eu prea protectivă”;  “Cu așa părinți nu mai ai nevoie de dușmani”; “Doamne, mi-a stat inima în loc”.

Nu este prima dată când copiii din Cluj se joacă în locuri nepotrivite. Imagini cutremurătoare au fost postate zilele trecute de un alt localnic. Acesta surprinzând momentul în care doi băieți se plimbă pe acoperișul  unui bloc din Florești. Copiii nu conștientizau pericolul la care s-au expus, iar părinții nu îi urmăreau. Localnicii s-au alertat și au încercat să înțeleagă în ce zonă s-a petrecut incidentul.

ADVERTISEMENT

Părinții trebuie să petreacă mai mult timp cu copiii lor

Scenele surprinse în Cluj arată că adulții trebuie să fie mai vigilenți și să verifice cum își petrec timpul odraslele lor. Specialiștii spun că este extrem de important ca părinții să se joace cu copiii lor, deoarece această activitate are numeroase beneficii în dezvoltarea lor emoțională, cognitivă și socială. Prin joc, copiii învață să interacționeze cu ceilalți și își dezvoltă abilitățile sociale. Ei învață să colaboreze, să comunice și să rezolve probleme, ceea ce îi pregătește pentru succesul în viață.

Jocul într-un cadru familial oferă o oportunitate unică de a dezvolta relații emoționale puternice între părinți și copii. Atunci când părinții se implică în jocuri alături de copii, aceștia se simt valorizați și iubiți. Prin joc, copiii învață să se bucure de prezența și atenția părinților, ceea ce contribuie la dezvoltarea încrederii în sine și a stimei de sine.

ADVERTISEMENT

Psihologii sunt de părere că prin intermediul jocului, părinții pot transmite copiilor principii morale și etice, precum onestitatea și respectul față de ceilalți. Datorită activităților comune, părinții pot să observe și să înțeleagă mai bine nevoile și interesele copiilor. Prin joc, părinții pot descoperi ce îi motivează și îi pasionează pe copii, pot identifica abilitățile și talentele copiilor.

Părinții au o influență semnificativă asupra educației și formării copiilor. Prin interacțiunea directă, adulții pot să îi învețe pe copii valori importante, să le stimuleze curiozitatea, să îi încurajeze să exploreze și să învețe lucruri noi. Timpul petrecut împreună poate include activități educative, lectură, jocuri, conversații și excursii.

ADVERTISEMENT
Tags: