News

O fetiță i-a scris un bilet unui salvamar din România. Când a citit, i-au dat lacrimile. Mesajul care a impresionat întreaga Românie

Mesajul emoționant scris de o fetiță unui salvamar de pe litoralul Mării Negre. Un copil a dat lecții turiștilor care nu-i ascultă și-i agresează pe salvamari.
26.08.2023 | 14:57
O fetita ia scris un bilet unui salvamar din Romania Cand a citit iau dat lacrimile Mesajul care a impresionat intreaga Romanie
Fata unui salvamar a postat pe pagina ei de Facebook biletul de mulțumire scris de o fetiță / Foto: Facebook / Andreea Toma
ADVERTISEMENT

În fiecare an, pe litoralul românesc au loc conflicte, care degenerează deseori în violență fizică, între salvamari și turiștii inconștienți care nu le respectă sfaturile și ignoră semnalele de avertizare atunci când valurile sunt mari și marea este periculoasă pentru înot.

O muncă ingrată, pe salarii mici

Deseori nerespectați și huliți, salvamarii desfășoară o muncă ingrată în sezonul estival. Deși este nevoie de ei, salvamarii nu au salarii tentante, cu toate că se expun la riscuri ce le pot fi fatale atunci când intră în marea agitată pentru a salva tot soiul de imprudenți sau inconștienți.

ADVERTISEMENT

Un salvamar cu un an de experiență câștigă în România doar 660 de euro pe lună (net), spre deosebire de un salariu de 1.800 de euro, cât încasează un salvamar din Germania, spre exemplu. Pentru unii salvamari, exercitarea acestei profesii se face în mare parte din pasiune și din dorința de a salva cât mai multe vieți.

Unii sunt răsplătiți, nu cu salarii mai mari, cu cu gesturi de mulțumire emoționante. Un exemplu în acest sens este un bilet de mulțumire scris de o fetiță pentru un salvamar, scrie Gândul.

ADVERTISEMENT

„Vă mulțumesc că ați avut grijă de noi”

Pe bilet, fetița a scris: ”Domnule salvamar. Vă mulțumesc că ați avut grijă de noi! M-am simțit în siguranță chiar și atunci când marea era furioasă. Ați făcut treabă bună, chiar dacă unii turiști au fost neascultători. Cu respect, Ecaterina”.

Biletul fetiței a fost publicat chiar de fiica salvamarului în cauză, pe pagina ei de Facebook. „Dacă postarea aceasta ajunge la părinții Ecaterinei, fetița care i-a dat acest bilețel tatălui meu care vara aceasta este salvamar, să stiți că ați crescut un copil extraordinar. Dacă ajunge chiar la tine, Ecaterina, să știi că tatălui meu i-au dat lacrimile citindu-l”, a scris aceasta.

ADVERTISEMENT

Fata salvamarului a scris că mesajul fetiței a fost binevenit și a fost un semn de mulțumire și apreciere, în condițiile în care tatăl său, la fel ca mulți salvamari, sunt tratați grosolan și chiar violent de mulți turiști.

Jigniri și violențe zilnice la adresa salvamarilor

„După toate înjurăturile, jignirile și aproape bătăile primite în ultima perioadă, pentru faptul că încearcă zi de zi să mențină turiștii aventurieri în viață, chiar salvând de curând din apă un băiețel care la acel moment nu mai respira, bilețelul tău a fost exact lucrul de care avea nevoie să știe că există cineva acolo care îi apreciază munca. Dacă o fetiță de vârsta ei a putut să înțeleagă aceste lucruri, sunt sigură că și voi puteți. E binevenit un share, poate mai schimbăm mentalități. Cu respect, o fată de salvamar”.

ADVERTISEMENT

„Update : postarea a ajuns la familia Ecaterinei și am primit un mesaj minunat. Puterea internetului e incredibilă!”, a mai postat fata salvamarului.

Salvamarii, atacați cu pietre

De altfel, și în acest an, unii turiști au plătit cu viața, din păcate, pentru că nu au ascultat de sfaturile salvamarilor. La jumătatea acestei luni, patru turiști, trei din stațiunea Mamaia și unul din stațiunea Venus,  au murit înecați,  în ciuda eforturilor de resuscitare ale salvatorilor.

Salvamarii au avut parte, în egală măsură, și de violențe din partea turiștilor. S-a întâmplat la 16 august, în stațiunea Eforie Nord, când un grup de turiști i-a atacat, inclusiv cu pietre, pe salvamari, furioși că aceștia din urmă nu i-au lăsat să intre în apă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”