News

O filmare din submersibilul Titan provoacă atacuri de claustrofobie privitorilor. ”Suntem sigilați”

Un clip filmat în interiorul submersibilului Titan face ravagii pe platformele sociale. Imaginile au fost surprinse de foști pasageri ai navei.
24.06.2023 | 17:31
O filmare din submersibilul Titan provoaca atacuri de claustrofobie privitorilor Suntem sigilati
Stockton Rush, omul care a vrut aă ajungă pe în adâncul oceanului într-o capsulă dirijată de un joystick / Foto: OceanGate Facebook
ADVERTISEMENT

O filmare realizată de foști pasageri ai submersibilului Titan a strâns sute de mii de aprecieri în doar câteva ore și a declanșat o adevărată nebunie pe TikTok, acolo imaginile au fost postate.

Filmarea arată cât de copleșitor era sentimentul de la bordul submersibilului Titan

”Suntem sigilați”, explică unul dintre pasageri, în timp ce ușa submersibilului este prinsă în șuruburi, din exterior. Acesta nu își ascunde nervozitatea, în condițiile în care ieșirea celor din interior devine imposibilă.

ADVERTISEMENT

Imaginile surprind momentele în care submersibilul se scufundă, însă nu este clar dacă este vorba despre un antrenament sau o altă misiune către epava Titanicului. Cei care au urmărit imaginile s-au declarat de-a dreptul șocați atât de dimensiunile neașteptat de reduse ale navei cât și despre senzația puternică de claustrofobie transmisă prin intermediul filmării.

Cei care au vizionat imaginile sunt șocați: ”Nu era submarin, era o cutie de conserve”

”Eu și claustrofobia mea n-am fi putut niciodată să facem asta”, a remarcat o urmăritoare.

”Așa este. Am atacuri de anxietate atunci când îmi fac un examen CT, nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă dacă aș mai aduga și apă”, a mai scris cineva.

ADVERTISEMENT

”Mai are cineva senzația de anxietate atunci când se închide chestia aia”, întreabă o altă urmăritoare.

”De îndată ce ar fi închis ușa, aș fi țipat să mă lase să ies”, a relatat un alt abonat.

ADVERTISEMENT

”Chestia aia nu este submarin, e o cutie de conserve”, a concluzionat un alt internaut.

”Nici dacă m-ai fi plătit cu 250.000 de dolari nu aș fi intrat în chestia aia”, a fost de părere un urmăritor, făcând aluzie la prețul piperat cerut de CEO-ul OceanGate pentru o astfel de misiune.

Submersibilul Titan a făcut implozie la 4.000 de metri adâncime

Submersibilul Titan a făcut implozie, în urmă cu câteva zile, la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri, în adâncul oceanului. Nava era proiectată de o companie privată și realiza misiuni de observare a epavei Titanicului, scufundat în 1912.

ADVERTISEMENT

Rămășițele submersibilului Titan au fost găsite la câteva sute de metri de epava navei Titanic. Incidentul s-a produs datorită presiunii uriașe exercitate asupra pereților submersibilului.

ADVERTISEMENT