Sport

O fostă câștigătoare de Liga Campionilor, depunctată. Riscă retrogradarea

Un club cu istorie în Premier League riscă să retrogradeze. Dublă câștigătoare a Ligii Campionilor, depunctată după ce a încălcat fair-play-ul financiar.
18.03.2024 | 18:55
O fosta castigatoare de Liga Campionilor depunctata Risca retrogradarea
Nottingham Forest are un lot evaluat la 370 de milioane de lire și a acumulat datorii de peste 106 milioane în ultimii 3 ani. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nottingham Forest trece prin momente dificile. Clubul de tradiție în Anglia se află pe locul 17 în clasament, iar „pădurarii” tocmai au mai primit o veste proastă de la federația engleză.

Nottingham Forest, penalizată cu patru puncte de federația engleză

Nottingham Forest a ajuns la pierderi de peste 105 milioane de lire sterline în ultimele trei sezoane și a încălcat astfel fair-play-ul financiar. Astfel, FA a decis ca echipa să piardă patru puncte.

ADVERTISEMENT

Vestea cade cum nu se putea mai prost pentru fosta dublă câștigătoare a Ligii Campionilor. Nottingham Forest se afla pe locul 17 în clasament, cu 25 de puncte, la egalitate cu Everton (locul 16).

În urma depunctării, Nottingham Forest a picat pe locul 18 și a rămas cu 21 de puncte, patru peste Burnley și șapte peste Sheffield, ultima clasată din Premier League.

ADVERTISEMENT

Nottingham Forest riscă să retrogradeze din nou în Championship

Nottingham Forest pare condamnată la retrogradare în acest moment. „Pădurarii” luptă să scape de ultimul loc retrogradabil cu Luton, Everton și Brendford.

Doar în acest sezon, Nottingham Forest a avut pierderi de 61 de milioane de lire sterline. De când a promovat în 20222 a cheltuit sume importante pentru transferurile a nu mai puțin de 42 de jucători.

ADVERTISEMENT

Nottingham a primit în urma vânzării lui Brennan Johnson la Tottenham doar prima tranșă din cele 47,5 milioane de lire sterline. Clubul englez a avut o ofertă de 30 de milioane de lire și ar fi încasat banii mediat după tranzacție și astfel nu ar mai fi fost depunctată.

Prin urmare, cel mai probabil „pădurarii” vor putea face apel. Acesta va fi judecat cel târziu până la data de 15 aprilie, când va fi luată o decizie definitivă.

ADVERTISEMENT

Conform Transfermarkt, englezii au un lot evaluat la 369, 65 milioane de lire sterline. Etapa viitoare, Nottingham Forest va juca pe teren propriu împotriva celor de la Crystal Palace, pe data de 30 martie, de la ora 17:00.

ADVERTISEMENT