Sport

O jucătoare de tenis a fost suspendată 16 ani pentru trucare de meciuri. Va plăti și o amendă impresionantă

Jucătoarea de tenis Ksenia Palkina, din Kirgyistan, deținătoare a 11 titluri ITF, a fost suspendată 16 ani din circuitul mondial. Sportiva este acuzată de trucare de meciuri.
29.04.2022 | 22:35
O jucatoare de tenis a fost suspendata 16 ani pentru trucare de meciuri Va plati si o amenda impresionanta
Ksenia Palkina a fost suspendată 16 ani din circuitul mondial de tenis, pentru trucare de meciuri. Sportiva va plăti și o amendă de 100.000 de dolari
ADVERTISEMENT

Ksenia Palkina este o jucătoare de tenis din Kyrgyzstan care are în palmares nu mai puțin de 11 titluri ITF. În vârstă de 32 de ani ea nu va mai juca, cel mai probabil, niciodată în circuitul mondial. A primit o suspendare record.

Ar putea reveni în circuit în 2029

Ksenia Palkina nu a fost niciodată o jucătoare care să se remarce în marile turnee din circuitul mondial feminin de tenis. A făcut-o, însă, în turneele ITF.

ADVERTISEMENT

A câștigat 11 titluri la acest nivel și, la un moment dat se clasa pe poziția 164 în clasamentul mondial WTA, în urmă cu mai bine de un deceniu (2010).

Cariera ei s-a terminat în 2019 când a fost arestată, la Paris, sub suspiciunea de trucare de meciuri, anunță cotidianul L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Autoritățile franceze au intrat în alertă după ce au constatat că s-au pariat sume exorbitante pe meciurile Kseniei Palkina. Cercetările derulate ulterior au demonstrat că suspiciunile erau adevărate.

În același an a fost suspendată provizoriu, până la finalizarea anchetei. În fața judecătorilor, sportiva a recunoscut că a fost implicată în meciuri aranjate în perioada 2018 – 2019.

ADVERTISEMENT

După mărturisirea jucătoarei Agenția Internațională pentru Integritate din Tenis a decis excluderea ei din circuitul mondial pentru o perioadă de 16 ani.

Dintre aceștia 6 ani au fost suspendați, însă i s-a aplicat și o amendă complementară în valoare de 100.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ar fi să revină în circuitul mondial, Ksenia Palkina nu va putea face acest lucru mai repede de 2029, lucru puțin probabil, în contextul în care sportiva va avea atunci 39 de ani.

221.000 de dolari a câștigat Ksenia Palkina din tenis

ADVERTISEMENT